Re: DAP FO opravné přiznání
Byla jsem zaměstnána v lednu u starého z-tele a ten udělal chybu ,neuplatnil mi slevu na ČID.Nový z -tel od února chybu neudělal.Poslali mi potvrzení o zd.příjmech,já už to mám i vyplněné jen nevím kam napsat tu vrácenou daň.Myslela jsem že opravné proto,že řádné už udělal z-tel.Prosím ještě ten řádek -jaký?Děkuju moc.
Nikdo vám nezabrání udělat si DP sama. Takže podáte skutečně řádné DP. Vlžila bych průvodní dopis s vysvětlením. Stačí jedna věta.
Protože v DP nikde nevidím řádek, kde by se dalo vyúčtování uvést, tak bych do ř. 84 uvedla odvedené zálohy na daň upravné o částku z vyúčtování daně. K DP musíte doložit potvrzení od a od zaměstnavatelů a zdanitelných příjmech a podklady pro odpočitatelné položky. Být vámi jdu za správkyní daně osobně.
Většinou nekoušou.
To je jedno, že u nich neberete výplatu, oni by to měli opravit a rozdíl Vám poslat. Dle zákona to můžou opravit do tří let a to bez ohledu na to, jestli tam ještě pracujete nebo ne. Klidně si to přiznání podejte, ale je to naprosto zbytečné, protože oprava je na nich.
já se domnívám, že bude lepší, když DAP podá sama, neboť, kdoví, jestli vůbec ještě ten zam-tel, kde letos končila ,ještě funguje
kdoví, zda paní vůbec doložila k RZD, že jí v lednu opravdu ČID náležel - nejde jenom říci, že jí ho neuplatnili (musí doložit, že opravdu v té době měla na ČID nárok a také ho pobírala - to ostatně musí doložit i nyní k DaP, pokud chce slevu uplatnit dodatečně)
.. tak se s ní jednoduše domluvte a ona by vám alespoň měla poradit s vyplněním přiznání,když už tu chybu udělala .. ale já bych se na jejím místě omluvila a opravu udělala .. pokud jste doložila všechny náležitosti,jak je již v diskuzi uvedeno .. ale přiznáním určitě nic nezkazíte ..
to máte pravdu, přiznáním paní nic nezkazí, jenom je mnohem jednodušší, když to opravní mzdová účetní - pro ni je to opravdu jednoduché a rychlé, takže by to pro ni neměl být žádný problém. Kdežto paní musí přiznání vyplnit, vše znovu doložit a pak čekat 30 dní na vrácení přeplatku...Já osobně opravuji sama automaticky, pokud zjistím svou chybu, nikdy bych to nenechala na zaměstnanci, aby to musel řešit on.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.