Re: OT:Pozor na podvody Čes.tel.seznam s
no jo, právě že většina takových podvodů je dobře právně zpracovaná a někteří klienti jsou v takovém duševním rozpoložení, že jim můžu stokrát říkat pozor,pozor, ale většinou už je pozdě, nejvíc mě štve, že povědomí lidí je pořád na takové úrovni, že se takovému xindlu u nás daří a teď mám na mysli i to, co je dnes a denně i v médiích a pořád se najde někdo, kdo na tohle skočí
.. tak to je tedy síla .. díky za upozornění ,. někteří podepíší kde co a pak se diví .. každý z nás se musí naučit přemýšlet trochu dopředu .. co plyne z mé neznalosti a že na to doplatím jen já .. pokud nebude stále na pozoru .. ještě jednou díky
Nemýlíte, určitě je to na mne, jenom opravdu nechápu - někdo dá nějakou nabídku, druhý ji buď přijme nebo ne. Co je na tom za podvod ? To že si klient nepřečetl co podepisuje ? To je podvod ? To snad ne . Vy snad Pájo nečtete, co podepisujete ? Určitě ano, takže nevím proč se tak rozhořčujete. Samozřejmě, může se to stát i mně, ale potom bohužel, za svá rozhodnutí musím nést i následky. Pokud tam opravdu bylo napsáno, že to bude jejich seznam, nikoli Zlaté stránky, tak asi o podvod nešlo, pokud ne, tak to zřejmě budou muset řešit soudně.
Ano, tohle nám přišlo taky. Vypadalo to jako úplně běžná faktura za uveřejnění ve Zlatých stránkách (už jsem ji skoro chtěla zapsat). Jen mi neseděla ta cena. Tak jsem se na to víc soustředila a úplně dole bylo malým písmem napsáno, že se jedná o nabídku. Naštěstí jsem si toho všimla a dopis putoval rovnou do koše.
.. tady je jasně vidět,že někdo si to umí pozorně přečíst .. ale jiný bohužel ne .. a právě pro ně psal pája to upozornění ,.,a jak já znám mojí šéfku /malá firma,kde ona papírům vůbec nerozumí,ale odborné práci ano/,tak by to určitě taky podepsala .. aniž by si to pozorně přečetla ..
Re: OT:Pozor na podvody -Pájo Ď
Pájovi patří stoprocentní dík, protože nám ušetřil spoustu čtení kdoví s jakým výsledkem. Většina z nás sice umí číst, ale někdy to "nedorazí" do konce a když, tak kdoví s jakým výsledkem - jen se podívejte na všechny možné i nemožné pojistné smlouvy, smlouvy o nejrůznějších úvěrech, hypotékách atd., ...... pokud smlouva není jasná, přehledná, srozumitelná a pokud možno stručná, lze usuzovat, že jde o podraz na klienta... vždycky se najde nějaká blbůstka, která z klienta tahá prašule navíc ..
nemýlíte se, protože ta chytrá odpověď vycházela z toho, že dotyčná neviděla dokumenty, kterými se ta záležitost ze strany oné firmy zakládá. Je to podraz jak má být, vše je skutečně jako FA za telefon a zásadní info je dole maličkým písmem, skoro nečitelná, takže mnoho odpovědných pracovníků ve fiormách to přehlédne v rámci denního návalu práce, stresu, problémům a uváží se k nesmyslněmu placení. V našem malém městě-cca 16.000 obyv. jsem našel podle jejich seznamu 300 firem a OSVČ včetně i několika soukromých osob, které jim skočili na špek, takže 11.852 x 300 =3.555.600.-Kč, které si ta firma vydělal velmi snadno a rychle na našich lidech zde, zkuste si představit, kolik to dělá v rámci ČR.A na to mjusel přijet maďarskýá podnikatel, aby tady lidi takhle oholil.
Proto jsem si dovolil to sem hodit, protože se zde setkává XY lidí z oboru podnikání a může to některým zachránit jejich peníze. Řeci o tom, že si má každý přečíst, co podepisuje, jsou sice pravdou, ale skutečnost je taková, že tento podnikatelský zámětr je perfektně vymyšlen, postaven na znalosti situace a lidí u nás a jak vidno, tak to sype nesmírné částky. Tečka a hezký den, pozor na ČTS.
Také nám to přišlo. A jak tu zaznělo, vypadalo to jako úplně běžná faktura za uveřejnění ve Zlatých stránkách (kde jsme také kdysi měli zápis). Ale zarazilo mě, že to je hned faktura, což Zl.str. nedělali. Tak jsem to začal studovat a opravdu (jak to již bývá) úplně dole bylo malým písmem napsáno, že se jedná pouze o nabídku! Takže to mám doma vystavené jako odstrašující příklad pro jiné:-)
No u nás máme takovou puntičkářskou účetní, která k zaplacení nedá žádnu fakturu, kterou by neprozkoumala do naprostého detailu. Takže díky za takovéto lidi. Ona říká, že je za to placená, aby nedala k proplacení nic, co není na 100% v pořádku. Ale i tak díky za upozornění.
Každá smlouva se dá vypovědět tak jak byla podvodně založena
Neplatit je nejlepší důvod jak je dohnat před nezávislí orgán
účetní zákon rozeznává zboží na cestě ale službu?
I inzerce je nutné doložit a protože tato organizace posílá jen faktury
tak místo vracení okamžitě je nutné odstoupení od smlouvy pro podvodné jednání a nedodržení účetního zákona ČR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.