Re: Kratší pracovní doba a průměrný výdě
Děkuji Vám za odpověď. Já jsem si to tak myslela taky, ale paní z úřadu práce tvrdila, že rozhodné období je první kvartál, zjistím výdělek k prvnímu dubnu a pak už se nemění. A že v rozhodném období byl ten úvazek vyšší, takže mám brát vyšší. Ovšem všechno mi to přišlo ve stylu - no já si myslím ... A vzhledem k vyplácení podpory a odstupným - celkem velké částky ...
A podepisujete si výpočet Vy, ne ona. Ta Vám třeba přijde na kontrolu a dá Vámto ještě k úhradě. Logicky - výši hodinového prům.výdělku musíte spočítat podle správného RO a z toho výpočet měsíčního čistého podle podmínek platných při skončení p.p., tak si to vymysleli, aby to objektivně odpovídalo skutečnosti v době skončení p.p.
Ještě jednou se vracím k včerejší diskusi o průměrném výdělku. JUDr. Bořivoj ŠUbrt, který školí v Anagu, nám na dotaz odpověděl, že pro přepočet průměrného hodinového výdělku na měsíční průměrný výdělek je rozhodující délka týdenní pracovní doby zaměstnance ke dni, k němuž se průměrný výdělek zjišťuje, tj. k prvému dni následujícího kalendářního měsíce po uplynutí rozhodného období. V daném příkladu jde o stav platný k 1.4.2009. Eventuelní změny v délce pracovní doby v průběhu nového rozhodného období tento průměrný měsíční výdělek již neovlivňují.
To je hrůza, co člověk, to jiný názor. A pak si mám vybrat :-)
Zdraví Lenka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.