Vlákno názorů k dotazu Sociální pojištění OSVČ od JiřinaH. - Re: Sociální pojištění OSVČ Ze zaměstnání neplatíte přece žádné...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2009 10:32

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Sociální pojištění OSVČ
    Ze zaměstnání neplatíte přece žádné záohy na SP.
    Pokud jste doložila potvrzení o výši pojištěných příjmů ze zaměstnání za r.2008,nejméně 12 násobku minim.mzdy ,byla jste OSVČ vedlejší pro placení záloh.

• 22. 4. 2009 10:41

Eva H. (neregistrovaný)

Napsala jsem to špatně, v zaměstnání samozřejmě zálohy neplatím :-) Jde mi o tohle: mám pozastavenou živnost, teď si ji budu obnovovat a trochu podnikat při zaměstnání. Dříve jsem na sociálce neplatila během roku žádné zálohy, jen pak částku podle Přehledu za daný rok. teď jsem někde zaslechla, že je to jinak a marně hledám, jak :-) Údajně bych měla platit jakousi minimální záloha na SP. Díky

• 22. 4. 2009 11:06

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ano, od 2009 je změna v tom, že pokud SAMA oznámíte
    na sociálce ( předložíte potvrzení) od zaměstnavatele o trvání zaměstnání ), že máte současně s podnikáním zaměstnavatele, ukterého je sráženo SP, pak není již rozhodující výše příjmu , ale fakt trvání zam.současně s podnikáním.Musela byste tedy platit zálohy, dokud toto neoznámíte a nedoložíte . V měsících, kdy nebudete současně zaměstnaná s podnikáním, musíte zálohy platit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).