Re: kontrola z FÚ
Určitě vykazy atd. podepisujete, tím pádem ručíte za správnost
nebo né?! Jste vůbec někde uvedena jmenovitě např.zpracoval,
Bude se to zdát divné, že Vám za práci nic neplatí, ale nezapomínejte, že vše lze zdůvodnit............
Jen tak mezi námi - rodina nerodina - pozor při kontrole na FU
ať se to neobrátí proti Vám. FU nyní zve mnoho lidí na kontrolu, protože chtějí ukázat jací jsou potřební -.....
Re: kontrola z FÚ
Já bych Miluši odpověděla asi takto: FÚ může být úplně jedno, kdo to účetnictví zpracovává, protože odpovědnost za správnost nemá ten, kdo to účetnictví nebo evidenci vede, ale ta podnikající sestřenice. A nikde není psáno, že jí s tím nemůžete pomáhat zadarmo. Moje sestřenice taky vede daňovou evidenci všem živnostníkům z rodiny a já jim podle toho nahážu přiznání (uděláme to vždycky 1x za rok podle dodaných dokladů) a to bez finanční úhrady (dostaneme flašku nebo kosmetiku) a nikdy se nestalo, že by se FÚ zajímal, kdo evidenci vede nebo kdo sestavil přiznání a kolik mu bylo zaplaceno. Ale je fakt, že ta práce je nevděčná, protože nemají představu, kolik to zabírá času.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.