Re: Nemoc.
Jestli jsem dobře pochopila, tak pracovní poměr vám zkočil z důvodů nadbytečnosti 30.4.V poslední výplatě t.j. za měsíc duben dostanete mzdu a máte nárok na odstupné, které by mělo být vyplaceno také v této výplatě.Pokud do 7 dnů po ukončení PP onemocníte, máte nárok na nemocenské dávky z ochranné lhůty. Neschopenku donesete bývalému zaměstnavateli. Za prvních 1 dnů nedostanete nic, protože na na náhradu mzdy od zaměstnavatele nemáte nárok, ale od 15-tého dne nemoci budete pobírat nemocenské dávky od OSSZ.Nemoc nemá na výplatu odstupného žádný vliv.Současně ale nemůžete být na neschopence a na úřadu práce.
>>Dobry den. Poradi prosim nekdo ? 30.4.09 mi skoncila
>>vypovedni lhuta §52c. V pondeli jsem se chtel hlasit
>>na
>>UP. 1maje se mi projevila dlouhodoba nemoc na kterou
>>se lecim vic jak 20 let (dna) Pokud bych sel na UP a
>>potom k lekari a na neschopenku, dostanu 3 mesicni
>>odstupne? Nebo nemocenskou ? nebo oboji ??? Jak to je
>>?
>>Dekuji
>
>Jestli jsem dobře pochopila, tak pracovní poměr vám
>zkočil z důvodů nadbytečnosti 30.4.V poslední výplatě
>t.j. za měsíc duben dostanete mzdu a máte nárok na
>odstupné, které by mělo být vyplaceno také v této
>výplatě.Pokud do 7 dnů po ukončení PP onemocníte, máte nárok
>na nemocenské dávky z ochranné lhůty. Neschopenku
>donesete bývalému zaměstnavateli. Za prvních 1 dnů
>nedostanete nic, protože na na náhradu mzdy od zaměstnavatele
>nemáte nárok, ale od 15-tého dne nemoci budete pobírat
>nemocenské dávky od OSSZ.Nemoc nemá na výplatu
>odstupného žádný vliv.Současně ale nemůžete být na
>neschopence a na úřadu práce.
od 50 do 55 let věku je nárok na podporu v délce 8 měsíců , podpora se vypočítává z průměrného čistého výdělku (ten vám potvrdí poslední zaměstnavatel) a je ve výši :
v prvních dvou měsících ve výši 65 %, další 2 měsíce 50 % a po zbývající dobu ve výši 45 % tohoto průměrného čistého výdělku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.