Vlákno názorů k dotazu Neschopenka od xy5 - Re: neschopenka lékař může vystavit PN až 3 dny...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2009 12:52

xy5

Re: neschopenka
    lékař může vystavit PN až 3 dny zpětně, ale nějak nerozumím tomu, proč v nemocnici Vám nechtějí neschopenku vystavit
    Vy jste byla přijata do nemocničního ošetření a to se Vás nezeptali, zda chcete neschopenku? Nebo jste řekla, že neschopenku vystavit nechcete a až teprve nyní jste si to rozmyslela a neschopenku chcete?
    Přece mohou někoho přivézt záchrankou do nemocnice v bezvědomí - neschopenku mu také nevystaví? Vždyť může být v bezvědomí delší dobu.
    To, že na Vás zam-tel tlačí a chce neschopenku, se mu vůbec nedivím, protože mzdová účetní musí mít správně navedené dny nemoci (pokud jste tedy byla nemocná).
    Asi to bude chtět řešit s OSSZ, jak postupovat. Na III. dílu neschopenky je kolonka na písemný souhlas k uznání doč. PN za více než 3 KD, ale to vypisuje na vystavenou neschopenku, takže ji někdo stejně musí vystavit.

• 4. 5. 2009 13:05

Lucka K. (neregistrovaný)

Re: neschopenka
    Ne já neřekla že ji nechci vystavit. Oni se o to nezajímali. Já jsem si ji vyžádala až na začátku minulého týdne a oni mi řekli že ji nevystaví, protože jsem si o ni neřekla do 3 dnů od hospitace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).