Vlákno názorů k dotazu Výše podpory po RD od BáraP - Re: výše podpory po RD Dneska jsem se dozvěděla...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2009 17:27

BáraP (neregistrovaný)

Re: výše podpory po RD
    Dneska jsem se dozvěděla toto:
    Takže v příkladu. Pokud jste na rodičovské dovolené a Váš pracovní poměr stále trvá s tím, že bude po RD ukončen (po celou dobu RD jste u zaměstnavatele nepracovala, jenom čerpala rodičovskou dovolenou):
    1. pokud budou dítěti 3 roky např. 1.6. a pracovní poměr bude také ukončen k 1.6., tedy zároveň s RD, budete mít nárok na podporu z průměrné mzdy v národním hodpodářství

2. pokud budou dítěti 3 roky 1.6. a pracovní poměr bude ukončen 2.6. nebo později, vznikne Vám nárok na podporu z výdělku od posledního zaměstnavatele.

To vše je proto, že doba RD je doba náhradní, jakmile bude doba zaměstnání delší než doba RD (stačí pouze o 1 den), je poslední rozhodná skutečnost zaměstnání a podpora již náleží z výdělku.

Průměrná mzdy v národním hospodářství
    Je to přesně:
    2 měsíce 3442Kč
    2 měsíce 2754Kč
    1 měsíc 2524Kč

• 6. 5. 2009 6:51

Milka (neregistrovaný)

Prosím je toto to co jste napsala někde konkrétně uvedené? A když žena končí pracovní poměr po neplaceném volnu do 4 let věku dítěte kolik dostane podporu?

• 6. 5. 2009 8:38

BáraP (neregistrovaný)

Mělo by to být někde uvedené, ale já se v zákoniku práce nevyznám. Na jedné diskuzi jsem položila otázku a paní co pracuje na úřadu mi na ni odpověděla. Ale pokud končíte po 4 letech netuším jak to je zajděte se raději zeptat na ÚP.

• 6. 5. 2009 9:19

Líba (neregistrovaný)

Podporu řeší zákon o zaměstnanosti (najdete tady na liště) a tohle je konkrétně § 51. Průměrná mzda v národním hospodářstvím za 1. až 3. čtvrtletí předešlého roku je ve sdělení MPSV č. 435/2008 Sb.
    (Kč 22942,-).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).