Vlákno názorů k dotazu Lístek na peníze od Anna - Re: lístek na peníze ***Donesl vám lístek na peníze...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2009 8:11

Anna (neregistrovaný)

Re: lístek na peníze
    Donesl vám lístek na peníze ke správnému datu - ke 14. dni nemoci, to je úspěch :-). Jiný určitě nepotřebujete. pokud si přikládáte doklady ke každému měsíci zvlášť, udělejte si z něj kopii pro květen a poznamenejte si na ni, že do 30.4. jste zaplatila v dubnu.
    Průměr použijete stejný, jako kdyby čerpal dovolenou - tedy pravděpodobný. Třeba má ve smlouvě, že bude dostávat 10000 měsíčně a 10% odměny, tak lze spočítat, že včetně odměn by to bylo 11000 : 21,74 (prům. počet dnů v měsíci) : 8 (délka směny na den) = pravděp. průměr 63,25 na hodinu. Nebo můžete pravděp. výdělek podle průměru jiných zaměstnanců, vykonávajících stejnou práci.

• 12. 5. 2009 8:25

tami (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. Můžu se ale ještě zeptat jak bude vypadat výpočet když má hodinovou mzdu - 69 Kč (prémie má pohyblivé od 0-30%)? Matika není zrovna můj obor.Mockrát děkuji

• 12. 5. 2009 12:25

Anna (neregistrovaný)

V tom případě to bude mnohem jednodušší - prostě tu hodinovou sazbu zvýšíte o obvyklou výši prémií. To musíte vědět vy, kolik ta obvyklá výše je :-)). Kdyby to bylo třeba 25%, vynásobíte 69 x 125%, vyjde vám průměrný výdělek 86,25 Kč na hodinu.

• 12. 5. 2009 13:47

tami (neregistrovaný)

Prosím,jsem asi úplný tupec,ale např. těch 86,25 Kč/hod.přepočtu na celý hod.fond.měsíce dubna,nastoupil totiž až 20.4. a jako RO bude v příloze pro OSSZ udáno od 20.4.-30.4.?Děkuji

• 12. 5. 2009 16:27

Anna (neregistrovaný)

Aha. Já měla za to, že se ptáte na průměr pro náhradu mzdy, kterou budete platit vy.
    Pro OSSZ už máte další lístek na peníze nebo ukončení? Bez toho nemá smysl nic posílat. Do přílohy uvedete rozhodné období od 20. do 30.4. a příjem bude skutečně dosažený vyměřovací základ pro SP za celý duben. Dny nemoci budou ve vyloučených dobách.

• 12. 5. 2009 17:47

tami (neregistrovaný)

>>>>>>pravděp.výdělek - je to kolik by pravděpodobně
    >>>>>>vydělal
    >>>>>>od toho
    >>>>>>20.4.kdy nastoupil a do kdy?Do 30.4.?Co je v tomto
    >>>>>>případě ROZHODNÝM OBDOBÍM?. Jak mi doloží,že už
    >>>>>>nevyčerpal
    >>>>>>podpůrčí dobu?

>>>>>Donesl vám lístek na peníze ke správnému datu - ke
    >>>>>14.
    >>>>>dni nemoci, to je úspěch :-). Jiný určitě
    >>>>>nepotřebujete. pokud si přikládáte doklady ke každému
    >>>>>měsíci
    >>>>>zvlášť, udělejte si z něj kopii pro květen a
    >>>>>poznamenejte
    >>>>>si na ni, že do 30.4. jste zaplatila v dubnu.
    >>>>>Průměr použijete stejný, jako kdyby čerpal dovolenou
    >>>>>-
    >>>>>tedy pravděpodobný.
    >>>***
    >>>V tom případě to bude mnohem jednodušší - prostě tu
    >>>hodinovou sazbu zvýšíte o obvyklou výši prémií. To
    >>>musíte vědět vy, kolik ta obvyklá výše je :-)). Kdyby
    >>>to
    >>>bylo třeba 25%, vynásobíte 69 x 125%, vyjde vám
    >>>průměrný
    >>>výdělek 86,25 Kč na hodinu.
    >>
    >>Prosím,jsem asi úplný tupec,ale např. těch 86,25
    >>Kč/hod.přepočtu na celý hod.fond.měsíce
    >>dubna,nastoupil
    >>totiž až 20.4. a jako RO bude v příloze pro OSSZ udáno
    >>od
    >>20.4.-30.4.?Děkuji
    >***
    >Aha. Já měla za to, že se ptáte na průměr pro náhradu
    >mzdy, kterou budete platit vy.
    >Pro OSSZ už máte další lístek na peníze nebo ukončení?
    >Bez toho nemá smysl nic posílat. Do přílohy uvedete
    >rozhodné období od 20. do 30.4. a příjem bude skutečně
    >dosažený vyměřovací základ pro SP za celý duben. Dny
    >nemoci budou ve vyloučených dobách.

Já se vlastně ptala na obojí,jen jsem se asi špatně vyjádřila.Pro duben pro náhradu mzdy bude př.těch 86,25 a co se týče OSSZ (už mám ukončení) bude tedy 86,24 x 8 (má 8 hod.prac.dobu) x 22 (prac.dny+svátek) nebo x 21,74 (prům. počet dnů v měsíci)? Děkuji moc,jste velice ochotná.

• 13. 5. 2009 7:37

Anna (neregistrovaný)

Ne, pro OSSZ musíte uvést to, co jste mu v dubnu skutečně za odpracovanou dobu vyplatili - opíšete vyměřovací základ pro sociální pojištění. Žádný pravděpodobný výdělek! Ten by se použil pouze v případě, že by zaměstnanec onemocněl hned první den.

• 13. 5. 2009 8:09

tami (neregistrovaný)

Aha, takže vlastně hrubá mzda za ty 2 dny. A to s tím prokázáním podpůrčí doby je jak?Musí mi zaměstnanec doložit,že nečerpal v uplynulých 365 dnech před vznikem nemoci nemocenské dávky?A musím já to dokládat k té Příloze k žádosti pro OSSZ?

• 13. 5. 2009 9:35

tami (neregistrovaný)

Jo a ještě to ukončení nemocenské mám k 7.5. To se asi taky musí promítnout do přílohy k žádosti o nem. A musí v příloze vym.základ přijít do dvou řádků, zvlášť pro duben a pro květen?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).