Vlákno názorů k dotazu Zrušení PP dnešním dnem od m. - Re: Zrušení PP dnešním dnem Řešila jsem to kdysi...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 5. 2009 8:42

m. (neregistrovaný)

Re: Zrušení PP dnešním dnem
    Řešila jsem to kdysi tím, že po dobu výpovědní lhůty (2 měsíce)jsem chodila do nové firmy pracovat po odpoledních a víkendech.

• 12. 5. 2009 8:44

all (neregistrovaný)

Ani se nedivím, že se vedení nevyjadřuje. Nevědí co chcete - výpověď dohodou neexistuje.
    Jinou možnost, než dohodu nemáte. Pokud dáte výpověď, váš PP skončí 31.7.2009.

• 12. 5. 2009 8:54

lalala (neregistrovaný)

pokud jste ve zkusebni dobe tak napiste zruseni pracovniho pomeru ve zkusebni dobe, ma se podavat asi 3dny predem, tak bych to nechala k patku.ale take to lze ze dne na den, ale nevim jak vam vedeni vyhovi, takhle je to lepsi..doufam ze jsem spravne nazvala zruseni PP,protoze koukam ze na spravne pojmenovavani se zde klade prilis velky duraz.

• 12. 5. 2009 9:37

pája

Pokud byste četla dotaz celý, tak zjistíte, že tazatelka přímo uvádí, že není ve zk.době, to na úvod, a dále k Vašemu vyjádření ohledně příliš velkého důrazu na správné pojmenování,
    víte ono je dost neseriozní někomu radit a používal tzv. zlidovělé termíny, které jsou nejasné, nepřečsné, nedefinovatelné z hlediska práva a někdy přímo odporují zákonu. Takže žádný příliš velký důraz, ale snaha druhého uvést do obrazu včetně přesného vyjádření problému.

Taky se tady kladě příliš velký důraz na to, aby se dotaz nejdříve celý přečetl a pak odpovídalo, aby se nepsalo o něčem jiném.

• 12. 5. 2009 9:12

Majkaa (neregistrovaný)

ADD: Ani se nedivím, že se vedení nevyjadřuje. Nevědí co
    chcete - výpověď dohodou neexistuje.

S vedením jsem minulý týden mluvila osobně a samo vedení se mě zeptalo, zda chci dát "výpověď dohodou" a skončit dohodnutým dnem nebo dám klasickou "výpověď" a budu ve firmě ještě ve výpovědní lhůtě pracovat. "Výpověď dohodou" je prostě asi zažitý termín všude. Zatím i ve velikých firmách. A All to nezmění. To že mám dle ZP dát Dohodu o rozvázání pracovního poměru dle § 49 vím, protože jsem si zákon četla a v diskuzích hledala vzor této "výpovědi", jelikož mi ji nikdo nenapíše, musím si poradit sama. Vedení se nevyjadřuje a přitom ví, že jsem jim odpověděla tak, že stojím o vzájemnou dohodu a potřebuji situaci řešit ihned.
    Dotaz zněl, jak nejrychleji a nejlépe to vyřešit.

• 12. 5. 2009 9:40

Líba (neregistrovaný)

Jestli tomu dobře rozumím, tak jste o tom s vedením předběžně hovořila, ale nijak jste se nedohodli. Osobně dávám přednost tomu, nejprve se dohodnout a pak to teprve sepsat, ale pokud chcete písemně požádat o ukončení PP dohodou, tak si upravte třeba šablonu dohody tady na liště.

http://business.center.cz/business/sablony/s66-dohoda-o-rozvazani-pracovniho-pomeru.aspx

Protože pospícháte, zajděte za odpovědným pracovníkem osobně a požádejte ho o vyjádření. Třeba se domluvíte na jiném datu nebo odmítne a budete muset podat výpověď.

Tu si taky najdete tady.

• 12. 5. 2009 9:40

Katka2 (neregistrovaný)

Sepište si dohodu a TEN PAPÍR jim dejte. Pokud to nemají písemně, jak se mají vyjádřit? Pokud na dohodu nepřistoupí, nezbyde Vám než dát klasickou výpověď, a protože lhůta 2 měs. běží od 1.6.(teda aspoň myslim), tak máte 14 dní čas čekat , jestli podepíšou dohodu.

• 12. 5. 2009 9:41

pája

>ADD: Ani se nedivím, že se vedení nevyjadřuje. Nevědí
    >co
    >chcete - výpověď dohodou neexistuje.
    >
    >S vedením jsem minulý týden mluvila osobně a samo
    >vedení se mě zeptalo, zda chci dát "výpověď dohodou" a
    >skončit dohodnutým dnem nebo dám klasickou "výpověď" a
    >budu ve firmě ještě ve výpovědní lhůtě pracovat.
    >"Výpověď dohodou" je prostě asi zažitý termín všude. Zatím i
    >ve velikých firmách. A All to nezmění. To že mám dle
    >ZP dát Dohodu o rozvázání pracovního poměru dle § 49
    >vím, protože jsem si zákon četla a v diskuzích hledala
    >vzor této "výpovědi", jelikož mi ji nikdo nenapíše,
    >musím si poradit sama.
    Napište na adresu vedení firmy, k rukám jednatele(ředitele.)
    Věc: Źádost o ukončení prac.poměru dohodou dle § 49 ZP.
    Žádám o ukončení pracovního poměru,uzavřeného s Vaší firmou pr.smlouvou dne XYZ, dne ABC,
    dohodou dle § 49 zákoníku práce na mou žádost.
    Podpis, jméno, příjmení, příp. os.číslo zam-tele,nebo zařazení
    To stačí a musíte vyčkat, zda zam-tel potvrdí, že souhlasí.Pokud ne, nezbyde Vám nic jiného, než dát řádnou výpověď.

Vedení se nevyjadřuje a přitom
    >ví, že jsem jim odpověděla tak, že stojím o vzájemnou
    >dohodu a potřebuji situaci řešit ihned.
    >Dotaz zněl, jak nejrychleji a nejlépe to vyřešit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).