Re: Výpověď pro nadbytečnost +nemoc
Zda se pracovní poměr prodlouží, bude záležet na tom, kdy bude pracovní neschopnost ukončena - pokud bude trvat ještě 30.6., výpovědní doba se prodlouží o tolik kal. dnů, kolik se jich krylo s PN, ledaže zaměstnanec prohlásí, že na prodloužení pracovního poměru netrvá. Skončí-li PP přece jenom 30.6., bude použit průměr za 1. Q, skončí-li v průběhu 3. Q a zaměstnanec v dubnu odpracoval alespoň 21 dnů, použije se průměrný výdělek z 2. Q. Při skončení PP později, tj. ve 4. Q, by se použil výdělek pravděpodobný.
Ježíši, tak tomu moc nerozumím. Co znamená, kolik se jich krylo s PN ? To znamená, že když marodí od 11.5. třeba do toho 30.06., tak se prodlouží PP o zhruba měsíc a půl? To snad ne ? Anebo jen o to, co promarodí po tom 30.06. ,tzn . , že pracovní poměr skončí ukončením neschopnosti po 30.06. ? Jsem z toho trochu na vážkách!!
Děkuji, mám prostudováno. A ještě prosím Vás do té ochranné doby se započítává i ta dočasná pracovní neschopnost, když jí má vlastně od zaměstnavatele zaplacenou? A ten skutečný konec PP mám dát zaměstnankyni také nějak vědět, nebo už jí jenom rovnou odhlásím ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.