Re: bezdomovec a zdravotní pojištění
Kdo mu vyplácel nemocenskou? Jestli zaměstnavatel, tak musí mít někde ukončenou neschopnost, kdy peníze už přestal posílat. Jestli OSSZ, tak se spojit s nimi a nahlásit ukončení podle jejich údajů. Taky jsme měli jednoho takového, už v průběhu nemoci jsem průběžně byla ve spojení s OSSZ, ptž lístky na peníze vůbec nedával přes nás, tak abych byla v obraze. Jakmile došlo k ukončení, nechala jsem si od OSSZ poslat kopii ukončení neschopenky a podle ní nahlásila pojišťovně.
Re: bezdomovec a zdravotní pojištění
Při kontrole na VZP jsem s paní probírala tu povinnost zaměstnavatele, nahlašovat jim začátek a konec nemoci po skončení prac. poměru a dozvěděla jsem se, že tato povinnost není dána zákonem. Jsou to jen jejich vnitřní pokyny a kódy a zaměstnavatelé se podle nich řídí, ale když tu nemoc po skončení prac. poměru zaměstnavatel nanahlásí, nemůže následovat žádný postih, protože to není jeho zákonná povinnost. Je to záležitost toho člověka, aby své zdrav. pojišťovně trvání a konec té nemoci nahlásil a doložil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.