Vlákno názorů k dotazu Podnikový lékař - povinnost? od Eva.J. - Re: podnikový lékař - povinnost? Tohle by mě také...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2009 11:45

Eva.J. (neregistrovaný)

Re: podnikový lékař - povinnost?
    Tohle by mě také zajímalo, já jsem si tedy nějákého podnikového lékaře vybrala, protože jsem vydedukovala, že je to nutnost...

Ale když si to vezmu logicky, tak je to možná lepší - nikdy nevíte koho zaměstnáváte a ono mít svého lékaře je asi lepší, protože s tím svým lékařem se může zam-ec všelijak domluvit a pak byste z toho mohli mít zbytečné probémy, zas je to jen podle toho co jsem kde zaslechla. Asi je pak na výsupní prohlídku lepší nezávislý lékař...

A co se týče proplácení lékařských prohlídek - dávám do níkladů a zatím jsem problém neměla...

• 14. 5. 2009 12:00

Johana

Před 3 lety jsem toto také hledala a zjistila jsem, že závodní lékař je povinný a jiné doklady na prohlídky jak od něj, že nejsou nákladem.
    Podívejte se na § 51 a § 491 odst. 1 a 2 zákona č. 40/1965 Sb., občanský zákoník v platném znění, o provádění závodní preventivní péče ve smyslu § 18a, § 35a a § 40 zákona č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu v platném znění. Domluvila jsem se s jedním doktorem, že nám to bude zajišťovat, napsali jsme o tom dohodu a každého zaměstnance tam při nástupu a výstupu posíláme. A je klid :-))

• 14. 5. 2009 12:11

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Souhlasím s posledním názorem. Potvrzení od obvodného lékaže je nedaňový náklad, pokud to proplatíte.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).