Re: pracovní neschopnost
Děkuji za vaše přání, ale to potom nemusíme mít žádné zákony, žádnou sociální síť, prostě nic - vše může být na jedné hromadě. Navíc jste paní neupozornila, že prvních 14 dní bude naprosto bez peněz, protože nemocenská jí bude vyplácena až od 15. dne nemoci. Takže možná se evidovat na pracovním úřadě a mít podporu od prvního dne, možnost ihned si hledat nové zaměstnání, což při dodržování léčebného režimu není někdy dost dobře možné, by bylo vhodnější, nikoli nějaký pseudomoralismus.
Na nemocenskou jste sice upozornila, ale "all" má pravdu v tom, že prvních 14 dní nebude mít ani korunu. A to lidé si také nedovedou srovnat, že náhradu prvních 14 nemají, protože už nejsou v pracovním poměru. Takže sice obhajujete vehementně fixované marodění, ale přitom to přínosem pro paní vůbec není. Rada "all" jít na pracák a mít od prvního dne dávky + moci si hledat nové zaměstnání je pro paní určitě větším přínosem, než vaše schvalování marodění jen jako.
Dobrý den, jsem trochu šokována, jakou diskusi jsem tady rozpoutala. Chtěla bych říct jenom jedno, když zvažuji možnost, že zajdu za lékařem, dělám to z jediného a prostého důvodu, a sice že jsem nemocná. Potřebovala jsem vědět, jestli, když nemám práci, budu ošetřena bez nějakých poplatků a jestli můžu nějakou dobu využít na léčení. Nechci si hledat novou práci s tím, že tam nastoupím a po prvním týdnu budu muset na neschopenku, protože budu úplně zdravotně odrovnaná…
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.