Re: Vychazky v dobe nemoci
Nezapomínejte, že 14 dní, kdy je pracovník nemocen, zaměstnavatel může jít na kontrolu nemocného a když zjistí - to co jste zjistili Vy, tak se ještě někde poraďte, ale já bych mu nic za firmu neplatila - porušil léčebný režim
Jenomže, narozdíl od OSSZ, zaměstnavatel může kontrolovat jen jestli je zaměstnanec mimo dobu vycházek doma. Posuzovat, co je porušení léčebného režimu mu nepřísluší. Takže pokud najde zaměstnance na zahradě kácet stromy, nic nenadělá. Doma byl.
Já si myslím, že pořád máte možnost "prásknout" ho na OSSZ - že máte podezření na porušování léčebného režimu (hraje fotbal v době nemoci) a že žádáte o prověření, zda je neschopenka oprávněná. To by snad mělo jít i v prvních 14 dnech nemoci.
Jo, tak tu doktorku bych taky chtěla vidět, mám problémy s krční páteří a jsem ráda, že udržím hlavu vzpříma, možná by mi fotbálek udělal dobře
...také mám problémy s krční páteří, ale asi mám špatnou lékařku, protože ta moje mi nasadila na krk krunýř a nazdar. A jak to tady tak pročítám, tak krunýř sundavám a hurá na hřiště:-). Snad se mi uleví:-)