Re: zaslané faktury 2008 se údajně ztrat
Pokud je to podmínka pro to,aby provedl úhrady, pak bych vystavila storno původní a hned novou - tím Vám vznikne v DPH 0,00 a jelikož vedete DE tak danit budete až v okamžiku přijetí úhrady. Určitě bych si napsala "povídání" proč takto udělané.
No tak v takovém případě bych rozhodně nic neopravovala, bohužel má odběratel smůlu - pokud jste jim provedli službu nebo dodali zboží, tak o tom museli vědět a měli si v PÚ zaznamenat dohadnou položku. Na vašem místě bych opravdu nic neopravovala - také proto, že D.U.Z.P. je z loňského roku a k tomuto žádné povídání nebude vyhovující
vůbec nevadí, že nemají odsouhlasený stav pohledávek - to je povinností pouze pro auditované společnosti, pokud tak DE nečiní, tak neporušuje žádný zákon.... Jak jsem psala odběratel si zakoupil v roce 08 zboží/službu, o které věděl a měl si ji zahrnout do nákladů 08... to, že tak neučinil není vinou dodavatele, holt to v roce 09 bude mít s.r.o. jako nedaňový náklad nebo si podá dodatečné přiznání, ale rozhodně bych neopravovala a naopak bych poslala pokus o smír a pak bych to předala právničce...
inventuru musí mít i DE - ale to není to, co jsem psala, špatně jste mě pochopil(a), tak pro příště prosím pořádně čtěte moji diskuzi psala jsem o odsouhlasení P_Z - tj. o zasílání dopisů dodavatelům a odběratlům na potvrzení stavu pohledávek/závazků (toto opravdu nemusí DE rozesílat)......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.