Re: "Zkušební doba?"-bez smlouvy, odměny
Také mám tu zkušenost. Na pohovor jsem přišla v půli měsíce, chodila jsem denně na tzv. "zkoušku" - smlouvu jsem dostala až od následujícího měsíce. Když jsem chtěla sjednat DPP, tak prý nepřichází v úvahu, co kdybych se neosvědčila, bylo by s tím akorát papírování (přistoupila jsem na to a už tu pracuji 8 let - všichni, co nastupují do kanceláře procházejí tím, co já)
Tak na toto bych určitě nepřistoupila. Je to určitě obcházení zákona. Proč je v zákoně ustanovena zkušební doba? Vždyť můžete skončit ve ZD kdykoliv - ať už na vlastní žádost či ze strany zaměstnavatele. Že je s tím moc "papírování"? Jenže nejste nijak chráněna, co kdyby se vám tam stal pracovní úraz? Co sociální a zdravotní pojištění? Když jste evidovaná na ÚP, musíte tam docházet, nesmíte pracovat "načerno". Po několika dnech vám může "zaměstnavatel" říct, že jste se neosvědčila... vím, že je v dnešní době těžší sehnat práci, člověk je rád, že dostane šanci, ale tohle je riziko. I pro zaměstnavatele....
>>>Dobrý den,
>>>nevím jestli má někdo podobnou zkušenost jako já.
>>>Přišla jsem na pohovor na místo účetní.
>>>Vše probíhalo standatně, až mi pak majitelka firmy
>>>řekla
>>>že nedá na nějaké papíry a vyůzkouší si mě v praxi.
>>>Chápala bych nějaký test ap., ale ona řekla že chce
>>>abych
>>>přišla na tři dny pracovat a ona si tak zjistí, jak
>>>se
>>>zapojím
>>>do agendy atd.
>>>Ale smlouva a tím pádem ani odměna není.
>>>Je to jasné porušení zákona a já přemýšlím co dál.
>>>I kdyby dala minimum peři osmihodinovce má kolem dvou
>>>tisíc ušetřeno.
>>>Co vy na to?
>>>Aspoň jsem si vylila srdíčko a hned je mi líp,
>>>hezký den
>>
>>také jsem slyšela případ o restauraci kde takto
>>"zkoušejí" nové zaměstnance, vždy na týden takto
>>zaměstnávají číšníky, a přistoupila jste na to?
>>nezkusila jste to
>>sjednat na DPP?
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.