Re: mám KB, chci změnu!
V tom případě potvrzuji, že jako transakční účet je výborné FIO. Příchozí a odchozí platby zdarma a rychle. Připisování příchozích okolo 15:00. Platba odejde ihned a ve druhé bance je následující den.
Bohužel v posledních měsících patrně pod náporem nových klientů jejich servery nestíhají a nezdá se, že by se snažili servery posílit...
Ještě něco k mojí bance od KB... Pokoušela jsem se jí v současnosti nainstalovat - je nutná Java a Adobe Reader což mi nevyhovuje neboť můj PC nemá dostatek paměti. Je to internetové bankovnictví sedmé banky s kterým se setkávám a přestože může být ovládání pro uživatele příjemné, to nastavení a požadavky na hardware jsou příšerné :((.
Pokoušela jsem se jí
>v současnosti nainstalovat - je nutná Java a Adobe
>Reader což mi nevyhovuje neboť můj PC nemá dostatek
>paměti. Je to internetové bankovnictví sedmé banky s kterým
>se setkávám a přestože může být ovládání pro uživatele
>příjemné, to nastavení a požadavky na hardware jsou
>příšerné :((.
Před Mojíbankou od KB důrazně varuji.
Z cizího počítače nemáte šanci se dostat ke svému účtu. Kdysi jsem měl účet právě u KB a na 3 měsíce jsem odjel do zahraničí.
Byl jsem naprosto zoufalý, obešel jsem asi 20 internetových kaváren, ale nedalo se připojit, právě proto, že je třeba nainstalovat Javu, a ne všechny počítače to umí (v interentových kavárnách obvykle z bezpečnostních důvodů zakázáno.)
Bez problémů se lze k účtu dostat u ČS a eBanky.
Pane Petře nesmírně děkuji, jedná se o internetbanking v mém PC - pro jednoho klienta, který ale chce předvést na jiném PC jak tento internetbanking vypadá a funguje. Myslím že toto je poslední kapka jak klienta ujistit že existuje řada "lepších" možností u jiných bank !! Moc Vám DÍKY. Skutečně jsem již ztratila s KB trpělivost, plno času a hlavně nervů :(.
V tom případě by vám mohly funkčně vyhovovat obě navrhované varianty - Fio i mBank.
Fio je ZCELA zdarma i pro podnikatele, zpoplatněny jsou pouze výběry (6 Kč z bankomatů ČSOB a 30 Kč z jiných). Mají propracované e-bankovnictví, lze nastavit ledacos, jsem spokojená. Fio umí i importy a exporty ve formátu ABO, což je asi nejběžnější.
U mBank máte 3 výběry měsíčně zdarma z JAKÉHOKOLIV bankomatu, pro občany jsou zdarma veškeré operace s účty (účet mKonto + spořící účty eMax, skutečně žádné poplatky za nic, to není reklama, mám tam taky účty), pro podnikatele je určen účet mBusiness, též žádné poplatky kromě poplatku za odchozí platbu 3 Kč. mBank jakožto poměrně nová banka zatím ještě nemá zvládnuté importy a exporty do účetnictví, pracuje se na tom, ale ještě to není - takže pro firmy s větším účetnictvím to zatím není vhodné, vše nutno zadat ručně. Dále mBank neumí vklady hotovosti na účet - je to internetová nízkonákladová banka. Časem by snad měly být nějaké vkladomaty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.