Re: Prac.úraz-potvrzení o ztrátě na výdě
Na školení, kde přednášela vedoucí OSSZ, nám bylo řečeno, že OSSZ tyto formuláře nepotrvrzuje (údajně toto nesmí zaměstnavateli ani sdělit), prý máme požadovat po zaměstnanci doklad (složenku, při.výpis z účtu), na kterém je částka vyčíslena a následně dopsat do formuláře.
Tak to ale nefunguje, OSSZ tyto formuláře potvrzuje, měla jsem letos 2 případy PÚ, jednou jsem to tam zanesla, poslali to vyplněné zaměstnanci nazpět, nám to vydat nemohli, neměli jsme souhlas zaměstnance.
Minulý týden jsem posílala na OSSZ poštou, aby Potvrzení potvrdili a zaslali zaměstnanci na jeho adresu a zrovna dnes se to vrátilo potvrzené a to dokonce na firmu a bylo to podepsané přímo také vedoucí oddělení. Tak nevím, co ty vedoucí ví a neví.
asi nejsou tedy jednotné pokyny, ale nezdá se mi, že by stačila složenka, výpis z účtu (to přece nic nedokládá)
také toto řeším s OSSZ a bylo mi řečeno, že pokud předám k vyplnění tiskopis Náhrady ztráty na výdělku po dobu PN (bez souhlasu zam-ce), tak ho vyplní a zašlou zam-ci a ten mi to předá
nebo (to použiju) zam-ec vyplní a podepíše tiskopis zbavení mlčenlivosti (že mohou vše potřebné zam-teli sdělit) a na základě tohoto mi OSSZ vyplní a předají (mezičlánek odeslání zam-ci a ten to předá zam-teli odpadne)
Taky si myslím, že složenka nebo výpis z účtu stačit nebude - na formuláři pro Kooperativu je kolonka "Potvrzení příslušné OSSZ - razítko - podpis". My to odesíláme předvyplněné zároveň s ukončením PN, někdy to pošlou potvrzené zaměstnanci, někdy to pošlou zpátky na firmu, jednou nám poslali zpátky formulář, který nevyplnili, ale nemocenské dávky byly vyčísleny na extra papíru... Takže jedna OSSZ a několik způsobů vyřízení jedné věci... je lepší, když formulář putuje jenom mezi zaměstnavatelem a OSSZ, protože známe to - (typicky) chlapovi přijde domů "nějakej dopis - já nevím, kde ho mám, asi jsem ho někam založil nebo co"... známe to, při RZD jsme jich pár takových měli, co nemohli najít potvrzení na odpočty, protože jsou nepořádníci.
A souhlas zaměstnance ke sdělení výše vyplacených ND po nás MSSZ nechce - právě že jsem to už od Vás několikrát četla, tak jsem se tomu divila, u nás jsme se s tím ještě nesetkali a doufám, že to tak i zůstane, protože další papíry navíc - mzdová stejně ví, kolik zaměstnanec bere, takže si myslím, že udělení souhlasu je zbytečná formalita.
Ano, mám stejnou informaci. Mně na dotaz na České pojišťovně sdělili, že částku vyplacenou OSSZ mi může sdělit zaměstnanec, nemusí tedy potvrzovat OSSZ. Plánuji to takto udělat, tedy až dostane zaměstnanec vyplacené nemocenské dávky, zatím nedostal ani za březen :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.