Vlákno názorů k dotazu Sleva na dítě od ewa - Re: sleva na dítě Slevu můžete uplatnit pouze do...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2009 13:16

ewa (neregistrovaný)

Re: sleva na dítě
    Slevu můžete uplatnit pouze do konce června.
    A potom od září až nastoupí do nové školy.
    Měl by se nahlásit na ÚP, aby jste za něj nemusela platit za
    7. a 8. měsíc zdraviotní pojištění.

• 28. 5. 2009 14:06

Věra (neregistrovaný)

To znamená, že tzv.poslední prázdniny nemohu uplatnit. I když bude od září znovu studovat.

• 28. 5. 2009 16:01

terka (neregistrovaný)

Podle mě si můžete slevu uplatnit, ještě když bude od září studentem. Sama jsem po maturitě šla na výšku a během prázdnin jsem byla stále studentem, nehlásila jsem se na ÚP a jeden z rodičů uplatňovali po celou dobu letních prádznin slevu na dítě (studenta). Stejně i případ, kdy jsem neudělala státnice v červnu, měla jsem je až v září a opět jsem byla studentem. Dokonce po ukončení v září jsem byla ještě celý říjen student - z ÚP (šla jsem tam hned následující den po státnicích) mě poslali ať se jdu informovat na zdravotní pojišťovnu (VZP) a tam mi řekli, že následující měsíc po ukončení studia (pokud už dál nepokračujete a nemáte práci) jste veden 1 měsíc jako nezaopatřené dítě, kdy za vás Zdravotní pojištovna ještě platí a jeden z rodičů si na vás může uplatnit slevu. Ale jak píšete, syn od 1. září jde do školy, tak je student stále. Pro jistotu si to třeba ověřte na ÚP nebo na zdr.pojišťovně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).