Re: OT:pouštění DVD v hospodě
Můj názor je, že by to byla docela dobrá drzost dát do nákladů, když je na každém dvd varování proti distribuci a veřejnému pouštění atd. :-DD A myslím, že legalizovat veřejné promítání zábavných filmů asi ani nejde bez nějakého souhlasu majitele práv.
koukám že ochotné předávání je nový sport uražených ex-účetních :-))
jinak dřív bylo něco jako OSA - ochranný svaz autorský, kde se přihlašovalo a platily se poplatky, aby v právě v restauracích atd. se mohlo pouštět rádio, televize, CD - předpokládám, že za těch 10 let, co jsem se o to zajímala se moc nezměnilo, a na DVD se to bude vztahovat též. Ale něco jsem zaslechla, že tam byly nějaké strkanice - OSA versus Stát. Zkuste proběhnout jejich stránky, jestli nějaké mají.
tak to vám vychází sakra málo:-)) nebo myslíte za puštění jednoho DVD?
podívejte se na jeho smlouvy s OSA, OAZA a Intergamma (Dilia už není, sloučila se s intergamou), co tam má povoleno. pokud to tam není, PŘEDEM musí požádat tyto organizace o povolení a platit. jinak je to nejen trestné, ale jsou za to i pořádný pálky.
>>>>>
tak jsem se dívala na
>>osu
>>a vychází to na cca 150,00Kč měsíčně. tak to
>>přetlumočím hospodskému a uvodíme. Osobně si myslím,že
>>než by
>>zaplatil ose raději bude dělat mrtvého brouka a DVD
>>neuplatňovat v nákladech.
>
>tak to vám vychází sakra málo:-)) nebo myslíte za
>puštění jednoho DVD?
>podívejte se na jeho smlouvy s OSA, OAZA a Intergamma
>(Dilia už není, sloučila se s intergamou), co tam má
>povoleno. pokud to tam není, PŘEDEM musí požádat tyto
>organizace o povolení a platit. jinak je to nejen
>trestné, ale jsou za to i pořádný pálky.
Teď jsem z toho tedy paf.Dle sazebníku na osa stránkách jsem si našla,že za provozování děl prostřednictvím repro.tech.přístrojů (TV, DVD,radio a pod) jako kulisa např v restauraci (můj případ) je měsícní poplatek 146,00Kč ve městě s 501-1000 obyvateli.Koukám na to špatně?
ose platíte jen za to, co slyšíte - za muziku - za hudební díla. za filmy hlavně intergramu - za to, co vidíte. vzhledem k tomu, že za televizi (72cm) v malé vesnické hospodě se ročně platí ČT 1800, OSA chce 3100 Kč ročně a Intergram cca 3000 ročně, za pouštění filmů to bude určitě větší pálka. ten poplatek co vy uvádíte je jen za to DVD, ne za jednotlivé filmy. o možnost je pouštět (jednotlivé) se asi musí žádat a platit dál každý zvlášť. nejlepší je si zavolat na osu a intergam (za film se platí oboum - je tam i muzika, i film).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.