Vlákno názorů k dotazu Mimořádná sleva na pojisrném od xy5 - Re: Mimořádná sleva na pojisrném já jsem ten článek...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2009 7:17

xy5

Re: Mimořádná sleva na pojisrném
    já jsem ten článek objevila ve MÚ 6/09
    píší tam, že to ještě není úplně schválené, že byl schválen Poslaneckou sněmovnou 15.5.09, nyní je to na senátu a potom, zda podepíše prezident, takže se předpokládá účinnost od 1.8.09
    pokud to bude schválené, tak se bez programátorů těžko firmy obejdou, neboť se to bude týkat jen zam-ců nad 27100Kč a navíc se u nich bude sledovat VZ, výše slevy nemůže být vyšší než 25% VZ. Když zam-ci dají výpověď nebo PP byl sjednán na kratší dobu - tam budou také nějaké odchylky, že se nebude moci uplatnit.
    V tomto článku je důležitá věta: Nárok na slevu na poj. nemá zam-tel, který vstoupil do likvidace, nebo vůči nemuž bylo vydáno pravomocné rozhodnutí o prohl. konkurzu na jeho majetek, nárok na slevu na poj. zaniká v takovém příp. od 1. dne kal. měs., v němž nastaly tyto skutečnosti
    hlavně, aby firmy nezaplatily za úpravu programu víc, než dostanou zpět od státu
    myslím, že "lepší" dobu, než prázdniny, nemohly vymyslet (jak jsem z článku pochopila, tak na tu zpětnou slevu moc času nebude)

• 8. 6. 2009 10:33

xy5

omlouvám se, asi jsem to špatně napsala ˇ(sama tomu nerozumím, protože, pokud to bude opravdu schválené, tak to bude na delší studování)
    v čl. se píše, že výše slevy na poj. činí za man-ce 3,3 % z rozdílu mezi 1,15 nás. průměrné mzdy (tento násobek v r. 2009 činí 27100Kč) a VZ zam-ce. Výše slevy nemůže být vyšší než 25% VZ zam-ce. Má být vystaven nový tiskopis Přehled o výši pojistného a vypl. dávkách, který by měl být k dispozici.
    Základem daně u zam-ce zůstává nadále SHM.
    Myslím, že v tom bude akorát pěkný guláš.

• 10. 6. 2009 14:18

ZdendaB (neregistrovaný)

Dobrý den,
    teď jsem to přečetla a jsem šoking. Jako fajn, že zaměstnavatel bude mít slevu, ale softweráři na to tak rychle nezareagují a abych si dělala všechny měsíční mzdy ještě zvlášt a to od počátku roku to mě asi klepne....A to nemluvím o mzdovkách, kt. mají 100,200 a více zaměstnanců, aby si daly pár 24.
    Ufff, jsem se musela vypsat z toho šoku ;-)

• 10. 6. 2009 14:23

ZdendaB (neregistrovaný)

přesně,
    a ta sleva je do 20 dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci v němž zákon nabude účinnosti, a zmeškání lhůty pro uplatnění nároku na slevu nezle napravit. Takže propásnete to a máte smolíky a zaměstnavatel, resp. klient mě rozcupuje až na to za pár měsíců náhodou přijde...
    Jednodušší způsob zjištění slevy si faktt nemohli vymyslet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).