Vlákno názorů k dotazu 2 výpl. pásky, chyba? od Jiřka1 - Re: 2 výpl. pásky, chyba? Obě mzdy se musí...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2009 11:22

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: 2 výpl. pásky, chyba?
    Obě mzdy se musí sečíst a zdanit dohromady.

• 11. 6. 2009 11:28

xy5

pokud bezprostředně na sebe PP navazují (není ani 1kal. den proluka), potom nemáte žádnou ohlašovací povinnost
    pokud Vám tento zam-ec onemocní, potom jeho RO bude posledních 12 kal. měsíců (ne od doby nástupu na SD), takže ty 2 výpl. pásky (2 mzdové listy) Vám mohou dělat potíže
    (pokud by onemocněl, tak si toto raději ještě ověřte na své OSSZ)

• 11. 6. 2009 11:45

Eva.J. (neregistrovaný)

Tak to mám asi pěkný průšvih. PP opravdu navazoval bez jediného dne proluky. Navíc mě ani nenapadlo, že nemám ohlašovací povinnost, já ho odhlásila a znova přihlásila k ZP a SP (ani jedna instituce se neozvala, tak jsem nečekala nějáký zádrhel).
    A aby toho nebylo málo stanovila jsem mu nový průměr pro náhradu mzdy. Už měl i nějáké přesčasy. Je obhajitelné, že při vzniku nového PP stanovuji nový průměr? Vzala jsem jeho měsíční mzdu a vydělila fondem prac. doby za měsíc duben.
    Začínam se bát, že víc už to zkazit nešlo....

Jak z toho všeho teď ven? Napadá vás něco?

• 11. 6. 2009 12:14

xy5

na ZP jste ho správně přihlásila jako star. důchodce
    pokud jste sjednali novou PS, tak je nový průměr (např. na dovolenou), pokud byste jen změnili PS, tak pokračuje i průměr
    ale pro nemocenské dávky to pravděpodobně platí jinak (viz ABC MÚ), tam se to bere jako by neukončil, ale PP trval dál (str. 390)
    snad neonemocní, protože v ABC MÚ se píše, že RO při soc. události se bere ode dne přiznání PID nebo ČID (ne za posl. 12 kal. měs.), ale o SD se tam nic nepíše, takže u SD je to asi stejné, jako když starobní důchodce měl již před delší dobou přiznaný SD a nyní pracuje vždy na PS, která je max. na 1 kal. rok(PS na sebe bezprostředně navazují), to je potom RO při soc. události posledních 12 kal. měsíců
    zdá se mi, že těch výjimek při určování rozhodného období je tolik, že se v tom vyznat, je velmi obtížné (bez ABC MÚ nevím, jak bych to určovala - jen doufám, že příklady tam uvedené ,opravdu jsou pravdivé.)
    V případě, kdy si člověk opravdu není jistý, je lepší konzultovat přímo s OSSZ.

zkuste se domluvit s OSSZ, ZP, třeba se nic neděje, že jste to provedla takto - nevím
    určitě ale spočítejte mzdy dohromady a pokud je nedoplatek na dani, tak to učiňte v příští mzdě (aby nenabíhalo penále)

snad se někdo ještě připojí se svými poznatky

• 11. 6. 2009 12:30

Eva.J. (neregistrovaný)

Tak daň vyšla stejně jako kdybych danila dohromady, stejně tak SP i ZP. Pokusím se ještě nějak poptat na té sociálce.

Mnohokrát Vám děkuji za rady!
    Přeji pěkný den.

• 11. 6. 2009 11:29

Eva.J. (neregistrovaný)

To jsem zjistila až poté... Jak napravit? Opravdu to je tak moc špatně?

• 11. 6. 2009 12:08

Eva.J. (neregistrovaný)

ještě prosím o odbornou konzultaci
    >>>Mám zam-ce, který skončil PP z důvodu dovršení důch.
    >>>věku. Má novou prac. smlouvu na nový PP. Je naprosto
    >>>totožný. Jelikož nejsem mzdovka a v této oblasti jsou
    >>>mé
    >>>vědomosti chatrné nenapadlo mě původní smlouvu
    >>>prodloužit... Takže mám za duben u jednouho zam-ce 2
    >>>prac.
    >>>poměry + 2 výpl. pásky. Je to velká chyba? Slevu na
    >>>poplatníka jsem mu za duben dala pouze 1x, takže
    >>>roční
    >>>zúčtování by mu vyšlo stejně jako kdybych mu smlouvu
    >>>prodlužovala.
    >>>Jen se chci ujistit, že to není zas až tak velká
    >>>chyba, když má v jeden měsíc 2 mzdy...
    >>
    >>Obě mzdy se musí sečíst a zdanit dohromady.
    >
    >To jsem zjistila až poté... Jak napravit? Opravdu to
    >je tak moc špatně?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).