Re: 2 PP a mzdový list
Pokud by měl hlavní prac. poměr a i vedlejší - měla bych ho pod jedním číslem, jeden mzdový list a mzdu zdaňovala společně.
Pokud ale prac.poměr ukončil a nastoupil na DPČ až 15.6. zavedla bych si ho jako nového zaměstnance, tj. měl by 2 mzdové listy, 2 výplaty... a každá zdaněna zvlášť. Ale nejsem tak kovaná mzdovka, tak počkejte na zkušenější.
Moc z toho moudrá nejsem, na výplatní pásce z DPČ bude HM 3 999,- Kč, nebude mít žádnou daň ta bude uvedena u prac.poměru, hrubá, ale musí být jen ta co mu náleží za prac.poměr, tak jestli nějak ručně zadat a spočítat daň, nevím, nechápu. Jedině konzultovat s programátorem
Možná zkuste napsat, v jakém děláte programu a někdo by vám poradil. Můj program má na výplatní pásce u DPP daň vyčíslenou, ale neodečtenou, takže hrubá mzda = čistá mzda = 3999,-. Na výplatní pásce u HPP má položku "úprava při souběhu s HPP", kde je těch 3999,- a zdaněno je obojí dohromady. Hrubá mzda u HPP zůstala stejná, změnil se jen základ daně.
obavam se, ze to chce opravdu s programatorem. ja to mela tak, ze jsem musela zadat 2 cisla, zamestnance, jeden HPP, druhy DPC. ale u DPC mi programator zadal soubeh. tzn. ze jsem pak mela u DPC HM a ZP, SP, ale dan byla 0 a u HPP jsem mela zvyseny zaklad dane o to DPC a dan celkem. A ted premyslim, ale mam pocit, ze mzdove listy jsem mela dva a rocni zuctovani jsem musela rucne prepocitavat, protoze to uz program nezvladnul... ;-) takze fakt si myslim,ze tohle je spise orisek pro programatora. hodne stesti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.