Re: Podpůrčí doba - úvaha
Děvčata, myslim že diskuze by měla sloužit k poradě těm co v tom mají určité zmatky nebo namají čas každý den pročítat diskuse nebo to prostě v historii nenašli nebo našli ale neni jim to příliš jasné. V mnoha příspěvcích mě zarazily narážky některých z Vás, vždyt odpovídat přeci nemusíte, on snad někdo ochotný poradí.
Dobrý den, vůbec nezpochybňuji funkčnost tohoto fóra. Jen mě mrzí, že se někteří tazatelé neřídí pravidly, která jsou daná a v historii se ani nenamáhají hledat. Je jasné, že je lepší napsat a čekat, jestli se někdo ozve. A samostatná práce nikde. Většina z nás poradí a nechá si poradit, ale téma Zápočtový list a doby nemoci se tu řeší opravdu téměř denně. Stačí jen zadat do vyhledávače...
Re: Pro Renátku
Renátko, zdravím, dneska fakt k rozčílení nemám daleko. Program zas stávkuje, ty změny, co na nás chystají - to raději nebudu komentovat. Tyhle dámy, co nemají čas studovat věci, které platí už dlouho .... kdyby nebylo toho, že tady každý den najdu něco opravdu potřebného, tak bych tady už ten čas nemarnila. Jak psal Pája včera, taky jsem vyhledávala v zákonech, ve vyhledávačích - ze začátku, než jsem zjistila, že je to marný boj - vždycky je líp hodnocen ten, co radí vlídně i když blbě. Kdysi sem chodila moje kolegyně, co se tady na počítači různě střídáme "baba" a ta, protože je moc mírná, tak to prostě vzdala.
Ale dnes třeba informace, kde jsou ty sněmovní tisky - super.
Tak zas jdu bojovat s programem.
Re: Pro Renátku
Tak doufám, že nad programem vyhrajete:-) Já jsem se zrovna teď vrátila ze sociálky /kontrola/. Zavedla jsem s paní řeč na slevy na SP a chtěla po ní nějaké informace a to jsem si naběhla...Nedostala jsem z ní v podstatě nic jiného než to, co máme k dispozici tady. Přeju Vám pohodový, i když propršený den.
Jenže odpovídáte za to , že je to v souladu se zákonem vy.
Takže čas na studium zákonů, podle kterých máte pracovat si musíte najít. A toto je věc docela základní a trvá již dost dlouho.
Navíc - reagovala jsem na CHYBNOU radu. Takže ona ochota někdy opravdu nestačí. Ale zase když vám to nevadí,že se radí i nesmysly ?!?
proto se to jmenuje diskuse aby se ty nesmysly vyvrátily,
Dobře , a dovíme se tedy jak je to správně nebo se budeme osočovat že někdo čte a studuje málo a jiný více?
Zákon říká co musí ZL obsahovat, že zde nesmí být uvedena nemoc zde zakázáno není, ale dobře, takže samostatné potvrzení?
Aby se tady tazatelka konečně dověděla jak to ta sociálka zjistí?
Ono nejenom sociálka, ale i další zaměstnavatel ke kterému třeba nastoupí a během krátké doby onemocní. Potom, protože nevzniká nárok na nemocenské dávky, nevznikne nárok ani na náhradu za prvních 14 dnů. Diskuse o tom, zda psát a nebo nepsat na potvrzení o zaměstnání tady byly sáhodlouhé hovory.Můj názor je ten, napsat, ale nechat si podepsat zaměstnancem na potvrzení větu, že zaměstnanec souhlasí s uvedenými údaji.Tím usnadníte práci novému zaměstnavateli a neporušíte zákoník práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.