Re: Dohoda o provedení práce - vyšší výd
U dohody o provedení práce se výše výdělku nemusí sledovat. Pokud je ale paní registrována na ÚP a výdělek překročí 1/2 minimální mzdy, přijde o podporu v nezaměstnanosti. Lepší je tedy práci a výdělek rozdělit do dvou měsíců. Na sociálku je DPP nehlásí.
Dobrý den, mně se to bohužel již také jednou stalo. Jelikož by opravdu zaměstnanec o podporu přišel, tak jsem zavolala na ÚP s tím, že jsem omylem svou chybou zučtovala zaměstnanci více než si vydělal a že zaměstnanec mi už peníze vrátil zpět do pokladny. Prostě jsem v účetnictví opravila, zbytek jsme mu vyplatili v dalším měsíci. Je fakt blbost, aby kvůli pár stovkám přišel o podporu v tisících...
ona ale musí dokládat příjem na ÚP (pokud je vyšší než 4000Kč/hrubém/měs.), tak přijde o podporu (nejen za ten měsíc)
už se to zde již probíralo - musela byste se domluvit na ÚP, že jste jí omylem vyplatila víc než jste měla (musíte ze sebe udělat "blbce", pokud jí chcete pomoci). Tak, jak je uvedeno výše v odpovědi od A.
přesně tak.. "blbce" jsem ze sebe udělala, že zaměstnanec fakt za nic nemůže, že to byla jen a jen moje chyba... myslím, že paní na úřadě to bylo absolutně jasný, o co mi jde, protože pak mi jen řekla, že jde o to, že v učetnictví ve mzdách musím mít opravdu vykázáno jen 4000 kč, mít to v nákladech a jen evidovat na účtu zaměstnance, jakože byla mzda přeplacena ;-) a pak v pokladně vrácený peníze od toho zaměstnance. protože kdyby pak proběhla nějaká kontrola a ve mzdách jsme měli těch 4200 (což byl můj případ), tak by to pak byl holt průšvih. takže jsem si to všechno hezky opravila a spokojenost na všech stranách... ;-)
>>přesně tak.. "blbce" jsem ze sebe udělala, že
>>zaměstnanec fakt za nic nemůže, že to byla jen a jen
>>moje
>>chyba... myslím, že paní na úřadě to bylo absolutně
>>jasný,
>>o co mi jde, protože pak mi jen řekla, že jde o to,
>>že
>>v učetnictví ve mzdách musím mít opravdu vykázáno jen
>>4000 kč, mít to v nákladech a jen evidovat na účtu
>>zaměstnance, jakože byla mzda přeplacena ;-) a pak v
>>pokladně vrácený peníze od toho zaměstnance. protože
>>kdyby
>>pak proběhla nějaká kontrola a ve mzdách jsme měli
>>těch 4200 (což byl můj případ), tak by to pak byl
>>holt
>>průšvih. takže jsem si to všechno hezky opravila a
>>spokojenost na všech stranách... ;-)
>
>díky, teď už si to budu pamatovat :-) ta první
>naštěstí nepobírá podporu a u té druhé jsem to stihla vyřešit
>prodloužením dohody o měsíc, vyjde nám to akorát, tak
>díky všem
To nevadí,že nepobírá podporu, v tomto případě by jí sankčně vyloučili z evidence a musela by si platit ZP ( a mám dojem, že by to bylo na 3 měsíce). Dříve to šlo, že měl zaměstnanec v jednom měsíci i víc než 4000, v dalším třeba 3000,pak to na pracáku zprůměrovali a prošlo to, ale teď už asi rok a půl to je zakázané
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.