Re: externí účetní - zadržování účetnict
Co bychom jí tak jako měli vzít? Zaplaceno dostala. S velkými problémy jsme z ní dostali většinu dokladů, ale to je všechno. Nemáme jedinou sestavu - prostě nic. Pořád jenom slibuje a vymlouvá se. Podle toho, v jakém stavu předala doklady, mám dost velký důvod se domnívat, že účtování nebude v pořádku.
Jednomu mému klientovi se stalo to stejné, bývalá externí účetní mu odmítala vydat doklady a měla jen samé výmluvy. Nakonec to OSVČ vyřešil tak, že si s ní dal schůzku, na kterého si vzal právníka, se kterým paní účetní nepočítala, a hned to šlo.... Když jsem pak kontrolovala DE, tak tam bylo samozřejmě spoustu chyb, které jsem napravovala...
tady trochu zašiju do "vlastních řad", kdykoliv se ke mně nebo ode mně stěhuje klient, neberu si poslední peníze dokud vše nepředám. Totéž radím klientům, kteří přecházejí ke mně, neplatit, dokud nebudou mít všechno. Je to asi hloupé, nebo i zlé, ale už jsem přebrala i firmy, kde jsem rekonstruovala několik let, protože klient prostě z účetní nebyl schopen vymáčknout vůbec nic a opis spisu z FÚ je k ničemu, nesedí-li rozvaha o statisíce.
Ještě se zeptám, jestli máte někdo zkušenost s podáním trestního oznámení na účetní, která odmítá vydat účetnictví. Smlouvu s účetní máme, smlouva je sepsána od právníka, ve smlouvě je jmenovitě ošetřeno co vše má účetní předat a jsou tam uvedeny
i sankce. Jedna věc je ale smlouva a druhá realita. Děsím se toho, že na příští schůzce účetní řekne, že jí zkolaboval počítač a všechna data se nenávratně ztratila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.