Re: nemoc od 1.7 a 1.7-2.7 dělal
nebo je chyba v PN ? Lékař sice může napsat PN 3 dny zpětně a pokud z-ec neřekl, že pracoval, on ji napíše, když posoudí, že neschopnost mohla vzniknout zpětně ... Pokud z-ec zamlčel, že pracoval, nemůže být PN dle mého názoru takto vystavena, pokud byste ponechali, mohlo by to být posouzeno jako porušení léčebného režimu - byl uznán práce neschopným pro nemoc z titulu své činnosti u vás a v době nemoci ze stejného zaměstnání pracoval ..., možná si chtěl v dobré víře "nadělat" ty neplacené dny náhrady, ale takto to nelze.
Já mám podobný případ, zaměstnanec má neschopenku od 15.6. so 22.6., a 18-19.6 byl v práci. dozvěděla jsem se to až zpětně. na sociálce řekli, že je to porušení léčebného režimu, ale v tom případě nechápu, proč je na neschopence uvedeno: "v době pracovní neschopnosti vykonával práci ve dnech" a v zákoně č. 187/2006 sb. par. 16, písm. je uvedeno: pojištěnec nemá nárok na výplatu nemocenského,.... za dobu, po kterou a, vykonává v pojištěné činnosti, ze které tyto dávky náleží, práci nebo osobně vykonává samostatnou výdělečnou činnost.
Pokud by na PN bylo znění - v době PN vykonával práci v d e n , pak bych tomu rozuměla, protože může odpracovat část směny, jde k lékaři, pak rozhodným obdobím, kdy posuzuji prvních 14 kal. dnů trvání vzniká právě tímto dnem, ¨proto také tento údaj - pokud odpracuje v první den PN část směny, musím uvádět na přílohu k PN na druhé straně tiskopisu přílohy tuším a) ...., ale proč tam je ve dnech ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.