Re: ukončení spolupráce s účetní firmou
záleží na ujednání ve smlouvě o vedení účta, co jste si dohodli, že jste povinna vrátit-vydat.
Osobně bych mu dal vše, včetně CD, Vy si můžete totéž zazálohovat na CD a uložit a ať si dělá co umí. Jakou náhradu škod by mohl vymáhat? Jestli jste to vedla v souladu se zákony a předpisy, tak bych se nebál.
Re: ukončení spolupráce s účetní firmou
presne tak. pouze inventarizaci uctu, knihy faktur, rozvahu a vysledovku. zadna data. oni si to nahodou spatne natahnout, ci se jim v tom neco prehaze a budete to jeste zbytecne resit. ja na druhou stranu kdyz prebiram jinou firmu, tak si zadam jejich konce jako muj pocatek, zjistim, ze mi nesedi zustatky na knihy faktur, posledni dph, posledni mzdy, atd. a taky uctuju dal. co muze clovek delat.
osobne jsem ani nepredal mzdove podklady pro cca 750 zamestnancu, kdyz se firma rozhodla delat mzdy sama. pekne jenom mzdove listy, slozky a hotovo. nebudu pak po dvou letech resit, ze vyplaceli nemocenskou blbe kvuli tomu, ze jsem mel spatne prumery, atd. vse problehlo v naprostem poradku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.