Re: 50 dní dovolené???
jen dodám, že pokud nepožádala o čerpání dovolené ihned po MD, bude ji mít pokrácenou a bude ji čerpat ihned po rodičovské dovolené
malér ale pro zaměstnankyni by byl, kdyby znovu otěhotněla, tudíž by nastoupila novou mateřskou dovolenou a veškerá předchozí dovolená by jí propadla (takže je v zájmu žen, které plánují více dětí, aby si dovolenou čerpaly ihned po MD, pak je to bez problémů)
A můžete mi prosím napsat, podle jakého paragrafu dovolená propadla? Já jsem vycházela z toho, že dovolená 2007 má být vyčerpaná nejpozději do konce 2008, pokud v tom nebrání rodičovská dovolená. V 2008 rodičovskou měla, tudíž jsem si myslela, že musím dovolenou schovat po návratu z RD.
A můžete mi prosím napsat, podle jakého paragrafu
>>>dovolená propadla? Já jsem vycházela z toho, že
>>>dovolená
>>>2007 má být vyčerpaná nejpozději do konce 2008, pokud
>>>v
>>>tom nebrání rodičovská dovolená. V 2008 rodičovskou
>>>měla, tudíž jsem si myslela, že musím dovolenou
>>>schovat
>>>po návratu z RD.
>>
>>Taky si myslím, že dovolená z roku 2007 nepropadla.
>
>Ano, máte pravdu, v roce 2007 již platilo, že z důvodu
>RD se dovolená "schová". Ten dotaz je trochu datumově
>nepřehledný. V té rychlosti je lepší vypsat za sebou
>datumy MD, RD, nemoci , je to přehlednější pro výpočet.
>
Snažila jsem se, aby dotaz byl aspoň trochu přehledný, ale je toho moc. Takže je pravda to, že po návratu z RD bude mít zaměstnankyně k čerpání 50 dní? To by mi teda zajímalo, jak tohle množství vybere.
Vzhledem k tomu, že čerpání dovolené určuje zaměstnavatel, je naprosto nejjednodušší nařídit čerpání ihned po skončení RD. Ovšem nepočítejte tam s dovolenou za rok 2011, to nevíte kolik v reálu bude mít, může být nemocná, ošetřovačky, atd. může se dovolená krátit, nebo znovu otěhotní atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.