Re: PŘechod práv a povinností
Musíte mít úplně všechno, jako kdyby kdysi nastupovali k Vám a ne k té původní firmě. Při převodu totiž jejich pracovní poměry nekončí a vše pokračuje, jako by stále měli téhož zaměstnavatele, akorát to budete Vy, a ne ten původní. Co se týká přehlašování u sociálky a zdravotních pojišťoven z firmy na firmu, bude lépe, když se domluvíte přímo s těmito úřady. Automaticky to nebude, podle mých zkušeností chtěli odhlášení a přihlášení, ale zápočťáky nebo ELDP se nevystavují (protože pracovní poměry nekončí).
již jsem převod dělala, na OSSZ po mě chtěli seznam zaměstnanců (místo přihlášek a odhlášek), kteří přecházejí (psala jsem z které organizace do které), záp.listy ne, ELDP ano, a jelikož to byli poslední zaměstnanci původní organizace tak i odhlášku organizace
Bude skutečně vhodné, abyste se domluvila s jednotlivými ZP a příslušnou OSSZ, FÚ, Kooperativa, ale nevidím důvod odhlašování a přihlašování, jen více práce a myslím, že byste ustála toto odmítnout s tím, že PP nekončí, mění se název zaměstnavatele a ten max. spolu s pověřením bych na jednotlivé instituce předala. Stejným způsobem jsme to řešili my - na instituce odešel doporučeně dopis s oznámením fuze, názvem "nového" zaměstnavatele, plné moci zůstaly tak jak byly, jen u nových klientů vystavujeme již nové. Musíte s přechodem práv samozřejmě seznámit prokazatelnou formou i z-ce, ale to jste již určitě provedli. Nevím, jak dobrý máte SW a o kolik se jedná zaměstnanců, pokud byste nenavstupovala po měsících, ale nějakou souhrnnou částkou, i toto SW umožňují, pohlídejte si stropy u penz.přísp.zaměstnavatele a strop pojistného. Ale asi budete navstupovávat od počátku roku ..? I kvůli slevám na sociálním pojištění ..., aby mohl SW spočítat uplatněnou slevu od počátku roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.