Re: POHODA X zapsání přijaté škody za ob
A to nevíte jak to technicky provést v POHODĚ a nebo nevíte jakou předkontaci - na jaký účet zaúčtovat ?
Např. pojistku bych zaúčtovala na 548/321 (325), vrácení peněz ze sociálky a z finančáku - to musíte konkretizovat, o jaké peníze se jedná, moc tomu vašemu dotazu nerozumím :-)
zajímá mě jaká předkontace v pohodě,když mi napíšete čísla účtů, tak mi to moc neřekne, jelikož nevím, pod jakou předkontaci to napsat. zatím jsem to napsala jako výdaj/příjem ostatní, bez Dph. jde tu zřejmě jenom o to, aby to bylo dobře potom v přiznání na DPFO: díky
Vy máte asi daňovou evidenci, že (to jste asi nějak zapomněla uvést) ? Já se bavím o pdvojném účetnictví POHODA, takže daňovou evidenci neznám, ale dle mého nějaké předkontace jsou v Pohodě nastavené, jiné si tam můžete libovolně přidávat, např. to pojistné lze dle mého zaúčtovat jako provozní režie, samozřejmě bez DPH, z té sociálky jste neuvedla o co se jedná, pokud se jedná o přeplatek SP OSVČ za rok 2008 - potom to bude nezdanitelný příjem. Snad se ptáte na toto, jinak mně opravdu nenapadá, na co se ptáte, POHODU daňovou evidenci neznám, takže nevím, jaké předontace tam máte, ale nemáte k tomu nějakou knihu - nápovědu, u podvojka to mají celkem pěkně vysvětleno, takže jsem se vše učila sama, na žádné školení jsem nešla. Tak snad jsem alespoň trochu pomohla, jsou to jen příklady... Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.