Re: Divný dodatek ke smlouvě
Má to napsané přímo ve smlouvě.Teď mi manžel volal, že dostali ve výpatní pásce zaplaceno 160 hodin a co měli navíc, tak do obálky. Prý jim řekli, že z toho zbytku-obálky odvádí 20% státu, tak nemají panikařit ohledně pracáku a tak (v zimě moc práce nemívají). Což se mi zdá jako velká kravina
Pajino, nic nenaděláte nebo má manžel možnost si výbírat zaměstnání? Neberte to tragicky. Výplatu to neovlivní, pouze náhrady za nemoc, dovolenou a důchod, ale to není tak podstatné.
Určitě dlouho nemarodí, dovolenou - to přežijete, důchod - stejně nikdo neví co bude dál, mění se to každý rok.
s penězma na ruku bokem bych nepočítala. dá jim to jednou, dvakrát třikrát a pak už nikdy a oni se nemají jak domáhat peněz, protože ve smlouvě to nikde nemají
u nás to takhle také firmy v okolí dělaly a co myslíte? zůstaly bez práce a lidi šli na pracáky... co myslíte, že teď berou??
Paní Vando nezlobte se, ale nic si nepolepší, spíše naopak. Snad bych se díval na povahu zaměstnavatele, dnes je jiná doba a zákony platí snad pro státní správu, ale v soukromém sektoru to funguje jinak- bohužel- chceš -nechceš. Vždyť to není tak tragické a pracovník se může poohlédnout po jiném, lepším místě. Je-li to odborník, jistě nebude mít problém.
Není to košer, je to dokonce porušování zákona. Ale když tam pošle inspektorát práce s tím, že zaměstnavatel vyplací zaměstnancům černé peníze, tak to musí být dokázáno - zaměstnanci to mu dosvědčit. A pokud dosvědčí, vezou se v tom taky, protože je porušením zákona i tyto černé peníze přijímat.
Já děkuji všem moc za rady. Trošku se v téhle problematice taky orientuji, ale bohužel nemám praxi, tak jsem se potřebovala ujistit. Bohužel už se po firmě šíří fámy, že je úřad práce v zimě nemine. Vzhledem k příjmům, co by se nám započítávali a mé mateřské se asi až situace nastane půjdeme pást. Takže manžel hledá jiné zaměstnaní. Menší firmy téhož zaměření práci mají a jejich firma zakázky nemá (chtějí hodně). Nejhorší je, že je už teď jasné, že dohodou výpověď nedostane a kde na vás budou čekat, že???
A nový zaměstnavatel, až mu donese zápočťák od starého a on se bude na zaměstnance informovat u minulého zaměstnavatele, se to pochopitelně dozví. Bude si chtít chovat potenciální "veš v kožichu", co myslíte?
Takže, dá se bonzovat, dá se soudit... ale je nutno počítat s tím, že se to mezi potenciálními zaměstnavateli rozkříkne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.