Vlákno názorů k dotazu POHODA-úč. a daňová uzávěrka od JanaK - Re: POHODA-úč. a daňová uzávěrka Dobrý den,zkuste zavolat na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2009 13:15

JanaK (neregistrovaný)

Re: POHODA-úč. a daňová uzávěrka
    Dobrý den,

zkuste zavolat na jejich hot line. Určitě jste dostala telefonní čísla na technickou i účetní podporu. Já jsem měla kdysi stejný problém a určitě to znovu otevřít šlo. Akorát je tam problém v té datové uzávěrce. Ale oni Vám určitě poradí.

• 20. 7. 2009 14:39

Zlatka (neregistrovaný)

Tak já mám zkušenost, že po datové uzávěrce nejde upravit nic, co je zaúčtované v účetním deníku...(sklady a vše co nejde přes účetní deník upravit jde). Jedině vzít zálohu, která je před datovou uzávěrkou a tu použít, pak udělat znovu datovou uzávěrku...

• 20. 7. 2009 23:31

L. (neregistrovaný)

Děkuji oběma, jde mi vlastně jen o opravu 2 interních dokladů, tak mě napadlo, když zruším účetní závěrku v roce 2008 a ty 2 doklady opravím (nevím jestli to půjde, když mám po datové uzávěrce, to musím zítra vyzkoušet) no a v roce 2009 si ty počáteční stavy opravím ručně, tak by to snad mělo být ok, nebo se pletu ? Prosím ještě o vaše názory a poznatky, nechce se mi nikam volat, raději se poradím s vámi, mám dobré zkušenosti, že mi vždy někdo zkušenější dobře poradí, tak prosím, prosím, smutně koukám :-) Děkuji a přeji hezký a úspěšný týden

• 21. 7. 2009 9:37

JanaK (neregistrovaný)

Je pravda, že už nějaký čas v Pohodě nedělám, ale matně si vzpomínám, že jsem zálohu použít musela. I to opravování počátečních stavů ručně se mi vybavuje.

• 21. 7. 2009 10:50

L. (neregistrovaný)

>>>>>Dobrý den,
    >>>>>
    >>>>>prosím o radu, jak v POHODĚ provedu změny v
    >>>>>účetnictví
    >>>>>za rok 2008 - mám provedenu účetní i datovou
    >>>>>uzávěrku,
    >>>>>potřebuji něco opravit v interních dokladech a
    >>>>>zároveň
    >>>>>aby se mi tyto změny provedly i v roce 2009 - daň.
    >>>>>přiznání mám správně, potřebuji to pouze opravit v
    >>>>>počítači, aby mi to korespondovalo s odevzdaným daň.
    >>>>>přiznáním a nemám s tímto zkušenosti, prosím můžete
    >>>>>někdo
    >>>>>poradit.
    >>>>>
    >>>>>Děkuji a přeji hezký den
    >>>>

>>>
    >>>Tak já mám zkušenost, že po datové uzávěrce nejde
    >>>upravit nic, co je zaúčtované v účetním
    >>>deníku...(sklady a
    >>>vše co nejde přes účetní deník upravit jde). Jedině
    >>>vzít zálohu, která je před datovou uzávěrkou a tu
    >>>použít, pak udělat znovu datovou uzávěrku...
    >>

>
    >Je pravda, že už nějaký čas v Pohodě nedělám, ale
    >matně si vzpomínám, že jsem zálohu použít musela. I to
    >opravování počátečních stavů ručně se mi vybavuje.

Díky, už se mi to podařilo, musela jsem skutečně použít zálohu před uzávěrkou a udělat to v roce 2008 znova a potom v roce 2009 opravit počáteční stavy účtů, doufám že to bude ok, jsem z toho nějaká hotová. Jen prosím ještě o kontrolu - ztrátu z roku 2008 zaúčtuji v roce 2009 jako počáteční stav plusem na 431/701, je to tak - teď už si nejsem jistá vůbec ničím, tak ještě naposledy otravuju. Díky za trpělivost a mějte se fajn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).