Re: Náhlá kontrola z Fú
Mně úřednice FÚ posílají esemesky:
"Prosím, zavolejte, Jana Nováková, FÚ Praha 8"
(jméno a FÚ fiktivní, jinak text přesně citovaný)
Vždy vyhledám emailovou adresu dané úřednice, pošlu email podepsaný elektronickým podpisem s dotazem, o co jde a proč mám volat, odpověď vždy shodná:
"Prosím, zavolejte, děkuji..."
Jsem registrovaný na třech FÚ (2x Praha, jednou region) a všechny úřady mi posílají esemesky tímto stylem :-)
Naše firma byla vyzvána jen telefonicky ke kontrole, mohly bychom dělat "mrtvého brouka", když počkáte na doporučený dopis, s tím
nic nevyřešíte, takže pokud potřebujete si ještě dát doklady do pořádku, tak jim zavolejte a domluvte se s nima, protože při předávání dokladů s Vámi sepíšou předávací protokol, kde je uvedeno, že nebrání nic kontrole atd./nějak tak/, perotože pokud víte o něčem, kde máte chybu, tak aspoň náš FU Vám ji ještě před kontrolou umožní opravit, tím posune kontrolu atd.
přeji mnoho zdaru
Lze to chápat i tak, že pokud mi zavolá FÚ zítra a domluvíme se na zahájení kontroly např. za 5 dnů, mám cca 4 "čisté" dny k opravení případných nedostatků (opravné DP, jeho podání vč. doplacení daně atd.)? Telefonický rozhovor s pracovníkem kontrolního oddělení FÚ je nebo není považováno za "zahájení kontroly"? Děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.