Re: Ukončení prac. smlouvy - prosím mzdo
Pokud pobíráte rodičovský přípěvek tak nikde, jenom bych si zavolala na zdravotrní pojišťovnu abyste měla jistotu, že to tam budete mít v pořádku. Po ukončení druhého rodičáku se nahlásíte na úřad práce. Jenom si nechejte vystavit potřebné dokumenty, zápočťák, evidneční list atd.
Omlouvám se, že se vám pletu do diskuze, ale četla jsem, že vám dal zaměstnavatel ELDP do měsíce po ukončení prac. poměru. Po mě teď na ÚP chtějí ELDP a já myslela, že ten se vystavuje až na konci roku... Takže zaměstnavatel (tedy už bývalý) mi jej vystaví po ukončení zaměstnání? Moc děkuji za informaci, s šéfem je hrozná domluva, tak chci být připravená...
Pokud zaměstnání skončí v průběhu roku, předává se ELDP do měsíce od konečného zúčtování příjmů (např. skončíte 30.6., výplatu za červen máte 20. července - do 20. srpna se ELDP předává na sociálce a zaměstnanci. Jen nevím, proč po Vás na ÚP chtějí ELDP. Nepletete si to s potvrzením o zaměstnání (tzv. zápočťákem)? Toto se vystavuje v den skončení prac. poměru.
Děkuji za odpověd. Ne, z ÚP původně chtěli Potvrzení zaměstnavatele pro posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti, ale zaměstnavatel mi tam (nevím proč!) vyplnil pouze datum trvání PP, ne dobu důchodového pojištění. Pak už nebyl k zastižení. Na ÚP mi řekli, že oni to musí mít doložené a mám proto přinést ELDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.