Re: Postup zaúčtování DPH při dovozu z Č
Dobrý večer, s Money a technikou zápisu Vám asi nepomohu, snad jen jak to děláme my, v jiném programu - zadáme základ daně a sazbu DPH 19% a pak ten samý základ daně mínusem a sazbu DPH nula. Tím se nám dostane do přiznání, ale zároveň neovlivní účetnictví. Ale snad někdo poradí i s Money, dobrou noc
>>Děkuji
>>A jaké se dává členění DPH???
>Teď nevím, na co se mě ptáte? Máte v Money nějaké typy
>DPH? Nebo chcete vědět, jakou sazbu má zboží, které
>jste dovez?
>>
>>Karel STS
>Dobrý večer, s Money a technikou zápisu Vám asi
>nepomohu, snad jen jak to děláme my, v jiném programu -
>zadáme základ daně a sazbu DPH 19% a pak ten samý základ
>daně mínusem a sazbu DPH nula. Tím se nám dostane do
>přiznání, ale zároveň neovlivní účetnictví. Ale snad
>někdo poradí i s Money, dobrou noc
Děkuji, za ochotu.
DPH je 19% ale jde mi o to zda vybrat v seznamu členění DPH co má v sobě program,např. Ř340,345 - Dovoz zboží
Asi ale dělám něco blbě. Když jsem udělal výdejový doklad ze základem a DPH a potom odpočet ZD bez DPH a zvolil dovoz zboží, tak se mi udělal na řádku 7 zápis.
Ale ne na 44? A finančák mi měl vrátit o 4000Kč míň.
Je to tak správně? Nebo ještě existuje způsob jak to dostat do toho řádku 44 a aby to nemělo vliv na to co mi finančák vrátí?
Pokud jsem to pochopil správně tak pokud koupím zbožím, tak dph sice jako zaplatím, ale hned si můžu nárokovat vrácení, takže nula od nuly pošla.
Ale nevím zda to chápu správně proto moc děluji za odpověď pro amatéra.
Děkuji.
Chápete to dobře, je to plus a mínus i do DPH, zkuste u toho druhého zápisu, kterým mínusujete zákald daně, dát něco jako - nevstupuje do přiznání, protože to je jen technický zápis,který má vynulovat základ daně. Jinak poproste někoh s Money, jestli by neporadil přesně. Hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.