Re: Neplacené volno za část dne
Dle mého neplacené volno může být i na část dne - také dáváme neplac. volno např. na 0,5 dne, kontrola na VZP vždy proběhla bez problémů.
Ještě mě napadlo, že pokud odpracoval převážnou část směny, za ten den by se mu to ZP z minima nemuselo dopočítávat, alespoň pokud si vzpomínám, tak mi to tak na VZP říkali, ale už je to delší dobu, tak snad se ještě někdo ozve...
Dívala jsem se do kontroly a byl tam špatně stanoven vyměřovací základ za neplacené volno a to se pak doplácelo. Paní co tu byla přede mnou ho asi nennavýšila a pak byl ten problém. Já jsem půl dny nedávala, proto bylo vše v pořádku. určitě ho navyšte nebo budete mít stejný problém.
za část dne se nedoplácí viz stránky vzp.cz:
Je-li zaměstnanci poskytnuto pracovní volno bez náhrady příjmu, připočte se k úhrnu příjmů započitatelných do vyměřovacího základu za každý kalendářní den, ve kterém trvalo pracovní volno, poměrná část minimální mzdy připadající na jeden kalendářní den v daném měsíci. Doby pracovního volna bez náhrady příjmů kratší než kalendářní den se nenačítají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.