Re: preventivní prohlídky
Dobrý den, mohu se mýlit, jen si myslím, že pletete preventivní prohlídky, na které má každý člověk nárok dle kritérií a prohlídky potřebné pro výkon nějakého povolání se vždy platí.
Opět opakuji, jen si to myslím, vždycky jsme dělníkům potřebné prohlídky (práce ve výškách) propláceli.
Ale dotaz zněl jinak,ne jestli to máme proplatit dělníkům .. ale jestli nebude problém se ZP,když byli na prohlídce v době,kdy tam být neměli /jak jsem již psala,nárok jednou za dva roky,bezpečák je poslal po roce,tj.pojišťovna by měla lékaři proplácet jednou za dva roky,pokud tam jsou dříve,ZP lékaři neproplatí a ten to bude chtít po firmě/o to mi šlo .. dělníkmů se vše platilo ..
Já Vám nerozumím. Na preventivní prohlídky posílá zaměstnance firma ke svému závodnímu lékaři a ten je pak třeba pošle na další odborná vyšetření podle potřeby (např. rentgen plic). A všechna tato vyšetření hradí příslušným lékařům zaměstnavatel, ne zdravotní pojišťovna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.