Re: Kontrola SP
kontrola bude jistě vyžadovat mzdové listy zaměstnanců (tam je vše), příp. nemoc, pokud máte vedenou samostatně jako přílohu ke ML (některé programy to tak mají - na samostatném listě pro každého zam-ce)
chtěli po mně DoPP, nemocenské dávky (byly jsme VO), kopie hlášení, která jsme zasílali + zkontrolovali ve fin. účt., kdy byly odeslány z účtu platby SP
kontrolu prováděli u nás ve firmě, takže jsem dokládala postupně, co požadovali (a obhajovala - naštěstí úspěšně)
Na kontrolu na SP se chodí každé 2 roky - aspoň ve zlínském kraji,
aspoň víme, že máme vše v pořádku a pokud něco nesouhlasí, tak
se vše napraví.
Mzdové listy - roční
prac. smlouvy,
přihlášky, odhlášky
- já vždy beru celou složku mezd
- musím říct, že tato kontrola je v klidu, horší je FU, ale tam taky
člověk musí umět vše zdůvodnit atd.
V oznámení o kontrole je stanoveno, co požadují, ale musím říci, že ani pro letošní rok OSSZ nechce nic jiného než co jsme dokládali předchozí roky, tzn. výpis z rejstříku, příp. plnou moc pro zastupování, DPČ-DPP smlouvy, pracovní smlouvy běžné nepožadují, P/O také ne, pouze pokud je u sebe nenajdou, tak dokládám kopie, vždy mzdové listy, seznam statutárů, seznam odeslaných ELDP, sestavu pro odvody SP - VZ a rozpis odvodů z-el a z-ec, neplac. SP. Doporučuji vám, abyste kontaktovala OSSZ a ujasnili si, co po vás budou považovat. Jiný kraj, jiné dokladování :) a vyhnete se zbytečným nepříjemnostem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.