Re: Kniha jízd - paušál za celý 2009?
Zpětné uplatnění paušálu pro rok 2009 lze. Uplatněné daňově uznatelné výdaje za PHM a parkovné bych jednorázově (na konci roku) převedla z daňově uznatelných do daňově neuznatelných.
Co s DPH nevím. Některé názory tvrdí, že uplatnit nelze (pak by i použití pro 2009 nešlo - musely by se udělat dodatečné DPH), někteří si myslí, že uplatnění DPH z PHM nic nebrání.
Vy si opravdu můžete myslet, co chcete...tady není nikdo kompetentní...všichni jen vyjadřují své názory, tak jak se v praxi setkávají s různými problémy...podle svého nejlepšího vědomí a svědomí...a vy si z toho buď něco vezmete nebo ne...nebo vás to někam nasměruje...jestli chcete kompetentní odpovědi, tak si zavolejte daňového poradce, zaplaťte mu xy Kč a on vám možná na to dá papír....
Nejsem kontroverzní, ale když někdo odpovídá suverénně, tak mě zajímá nakolik se to dá brát vážně. Jestli je to jen fórum, tak mě to uspokojuje tak jak to je. Samozřejmě že daňové poradce využívám, a to v poslední fázi, většinou k ověření hotového názoru
JS je účetní. Děkuji Crt, za zastání. Já nemám plátce DPH, tak první část odpovědi uskutečním (vyřazení z daňově uznatelných). Podle mého názoru by na odpočet DPH z PHM měl být nárok. Ke změně zákona o DPH nedošlo. ALE - zdejší převažující názory mě zviklaly v přesvědčení.
Co kdyby nám p. Dvořáková napsala, jak to doopravdy je? Než jen kritizovat?
Doporučuji fšem kteří chtějí tento problém absolutně vyřešit, aby se obrátili na tohoto daň. poradce:
http://www.kdpcr.cz/search_advanced.asp
Číslo osvědčení: 2260 Myslivec Miroslav, Ing.
ten umí vyřešit i DPH z náhrad dle §24/2/k/3
tak si jistě poradí i s tímto problémkem.
Hezký den
Ještě naposledy..omlouvám se p.Dvořákové,že jsem způsobil,že jsou na ní ostatní zlí...tak jsem to nemyslel,chtěl jsme jen osvětlit význam tohoto fóra,tak jak ho já chápu...výměnu informací mezi obyčejnými účetními,kteří občas potřebují poradit, i když se to někomu jinému může zdát triviální a setkává se s tím dnes a denně...i když se dotaz někdy opakuje, já s tím problém nemám,když vím - odpovím...nebo spíš když si myslím, že vím...a když nechci enbo nevím, tak neodpovím, ostatní komentáře si nechávám pro sebe...Přeji všem hezký den.A pište a odpovídejte...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.