Vlákno názorů k dotazu OT:mobilní telefon a úmrtí od míša2 - Re: OT:mobilní telefon a úmrtí Přikládám odpověď SOS:K Vašemu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2009 14:34

míša2 (neregistrovaný)

Re: OT:mobilní telefon a úmrtí
    Přikládám odpověď SOS:
    K Vašemu případu již bylo vydáno stanovisko veřejného ochránce práv a Českého telekomunikačního úřadu,které hovoří o tom,že účastnický smluvní vztah mezi telef.operátorem a účastníkem zaniká smrtí účastníka,bez ohledu na to,zda je to jakkoli upraveno v podmínkách smlouvy.Český telekomunikační úřad vychází z názoru,že práva a povinnosti účastníka vyplývající z takového smluvního vztahu jsou osobní a vztahují se jen k osobě účastníka.V případě smrti proto nepřecházejí na další osobu.Podle zástupkyně ochránce i Českého telekomunikačního úřadu tedy dnem smrti zaniká smluvní vztah,ale nejsou tím dotčena práva a povinnosti dědiců,kteří se musejí vypořádat s případnými dluhy zemřelého vzniklými do dne jeho smrti.Pokud nebude možná dohoda s operátorem,můžete se případně obtátit na Český telekomunikační úřad (www.ctu.cz).

• 27. 8. 2009 19:26

Dáša D. (neregistrovaný)

Re: OT:mobilní telefon a úmrtí
    Hlavu vzhůru, už jsem to absolvovala dvakrát, kdy mi loni umřela postupně teta i strýc s těmahle neuvěřitelnýma smlouvama. Začala jsem to řešit přes Centrum pro zákazníky a protože ty odpovědi byly totálně mimo, v obou případech jsem se naštvala, poslala jsem doporučený dopis ředitelovi O2 (jestli platí své neschopné zaměstnance právě z těchto peněz - samozřejmě to nečetl, ale museli to řešit) a současně jsem poslala stížnost na ČTÚ. Výsledkem bylo, že slíbili že zruší linky k datu, co jsme to nahlásili, milostivě odpustí pokuty a vrátí přeplatky (platilo se inkasem z účtu). Sice jsme ještě nic nedostali, ale dědické řízení ještě není ukončeno. Takže se nedejte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).