Re: ZMR a sleva soc.poj
Sakra, akras :) vůbec se vám nedivím, mám naprosto stejné pocity a neustále musím koukat do zákona, takže hlavu vzhůru, jsme na tom všechny asi stejně :))
Pokud máte v DPČ stanovenu hodinovou odměnu a nemáte stanovenoiu týdenní pracovní dobu, vykládá se, že máte defacto stanoveno - dle zákona - týd.prac.dobu ne více než v průměru 20 hod/týdně, jedná se tedy o ZMR, i když z-ec v určitém měsíci nebo i pravidelně dosahuje rozhodné částky, tj. 2000 Kč. Vy určujete typ zaměstnání při sjednání, ne až když dosáhne výdělku. Takže jste sjednali DPČ, které pro účely OSSZ je zaměstnáním MR a i když dosahuje 10.000/měsíc, nemůžete na tohoto z-ce uplatnit slevy.
Možná by stálo za úvahu, d o d a t k e m k DPČ sjednat změnu úvazku, stanovit např. 20 hod či jiný úvazek/týdně tak, aby s hodinovou odměnou předpokládaně dosáhl na částku 2000 či více a pak budete moci uplatňovat slevy i na tohoto z-ce. Jen vždy musíte pak ty sjednané hodiny "vykrýt". Popřemýšlejte o tom, zda by vám to za to stálo. Ale nyní na mimořádnou slevu nedosahnete, protože na OSSZ máte již nahlášeno jako ZMR (tedy, pokud to tam nahlášeno máte, pokud ne .... :)
Re: OT_ZMR a sleva soc.poj
______
Tak jsem zjistila, že mám stejný případ - zaměstnankyně má ve smlouvě na činnost, že bude pracovat podle svých možností max. 20 hodin týdně (je na RD) tak by se tedy asi jednalo o ZMR. Když jí udělám dodatek např. se zněním min.10 max.20 hodin, má to na dobu neurčitou - tak bych mohla uplatňovat slevu od příštího týden, je to tak? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.