Vlákno názorů k dotazu Pořadí exekucí od ... - Re: Pořadí exekucí A co míváte uvedeno v exepříkazech...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 9. 2009 13:17

... (neregistrovaný)

Re: Pořadí exekucí
    A co míváte uvedeno v exepříkazech - ve vašem případě v tom prvním? Pouze konkrétní částku (tak jak to znám z praxe já) nebo vám tam soud/exekutor píše konkrétní částku + % úrok z prodlení?
    Pokud v prvním příkaze máte pouze konkrétní částku, potom s doplacením vše končí a nastupuje další exekuce v pořadí - na úrok se po jeho vyčíslení vystavuje nový exepříkaz.
    Pokud byl v prvním exepříkaze uveden dluh spolu s úrokem od nějakého data, potom je tento příkaz na prvním místě v pořadí do uhrazení uvedeného úroku. V tom případě by bylo překvapující, že jste začala posílat peníze dalšímu v pořadí, když víte, že první exepříkaz není uhrazen zcela.
    Závěrem - důležité jsou částky uvedené v konkrétních exepříkazech/nařízeních výkonu rozhodnutí srážkou ze mzdy, nikoli v soudních rozhodnutích, že se obecně pro nějakou částku nařizuje exekuce. (§3 odst. 2 z.č.119/2001 Sb.)

• 14. 9. 2009 13:29

Agáta (neregistrovaný)

Re: Pořadí exekucí
    Je tam právě uveden úrok ve výši 15% ročně z částky ... od .... do zaplacení. O vyčíslení úroků jsem žádala s předstihem, ozvali se až nyní. Mezitím jsem tedy začala srážet další exekuci a to byla asi chyba. Děkuju za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).