Re: neplacené volno po rodičovské dovole
Já zase řeším případ,kdy žena je na rodičovské a dítěti jsou tři roky,s tím rozdílem že tu ženu nemůžu vůbec dohnat,pošta se vrací zpátky a tak nemá podepsané neplacené volno.Tak jí vedu jako na neplaceném volnu z důvodu péče o dítě,ale nevím jestli je to tak dobře.Když napíšu výpověď,tak si ji určitě nevyzvedne.
Poradíte co s tím?
Pokud nepožádala o neplacené volno měla by mít neomluvenou absenci, po 5 dnech lze zaslat okamžité zrušení či výpověď, doporučeně na dodejku, pokud si dopis nevyzvedne prac.poměr skončí uplynutím lhůty tuším 10 dní, najděte si v ZP doručování písemností
No právě a v dnešní době se to těžko bude zaměstnavateli vysvětlovat,že je to tak a ne jinak.Nicméně děkuji za rady,spíš jsem si upřesnila to co jsem si myslela.Ale ještě vám posílám jednu adresu,jestli na to juknete,co vy na to.
http://www.epravo.cz/top/soudni-rozhodnuti/poruseni-pracovni-kazne-55606.html
ano, bude mít dluh na ZP, ale pokud jí vedete na neplac. volnu, tak také nevíte, jestli se stará o dítě nebo ho již dává někde do předškolního zařízení celodenně, takže už není v kateg., za kterou je plátcem ZP stát
nehledě na to, že o neplac. volno musí s předstihem požádat a někdo kompetentní ve firmě(to určitě není MÚ) jí ho musí schválit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.