Re: Přehled SP vč.přílohy poštou
našla jsem tohle... takže podle mě to byly zvěsti jedna paní povídala... aspoň doufám, jinak než poštou bohužel podání nezvládneme...
§ 161 Splnění oznamovací povinnosti
(1) Za den splnění oznamovací povinnosti se považuje den, ve kterém bylo podání předáno příslušnému orgánu nemocenského pojištění, popřípadě podle § 91a též živnostenskému úřadu, nebo byla podána poštovní zásilka obsahující podání. To platí obdobně, podává-li se přihláška k účasti na pojištění nebo odhláška z účasti na pojištění, anebo má-li být jiný úkon učiněn ve lhůtě stanovené tímto zákonem.
Nám na školení paní Ženíšková řekla jestli můžem tak ať to na OSSZ donesem a necháme si potvrdit kopii. Když se to na poště ztratí tak máme smůlu, že žádné vyjímky na odvolání se nebudou brát a nikde se ničeho nedovoláme.
Když to přece jen musíte poslat poštou tak si to raději tlf. ověřte že to na OSSZ dostali.
pokud vlastníte zaručený elektronický podpis, můžete podávat P/O a ELDP elektronicky, je možné také zasílat na OSSZ i Přehledy e-mailem se zaručeným el.podpisem, přijde vám i potvrzení o přijetí, takže máte jistotu, že bylo doručeno, to je také jedna z cest a je to jistější než pošta, když už musíte poštu použít. Také bych se obávala ztráty na poště, i když se dlouho nic nestane, náhoda je, s prominutím, blbec ... a odvolání pak nikde :( Pokud nemůžete podat přehled elektronicky, já bych tam raději zajela osobně a nechala si kopii potvrdit.
Posledním dnem podání je 21.9., takže můžete předat na OSSZ max. do 21.9. vč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.