Vlákno názorů k dotazu Pracovní úraz od beta - Re: Pracovní úraz To je nějaké divné, jak víte,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2009 21:14

beta (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz
    To je nějaké divné, jak víte, že pojišťovna - Kooperativa ? nechce zaplatit, kontaktovali vás ? Podle mě je důležité to, že byl sepsán záznam o pracovním úrazu a váš úraz byl posouzen jako pracovní, nebylo zjištěno vaše zavinění ani zčásti ? pak byste měla mít doplacenu náhradu mzdy za ztrátu na výdělku, nezdá se mi, že by kvůli diagnoze, i když bude důležitá, Koop. nechtěla proplatit, zavolala jste si na Koop a sdělili vám oni ten důvod ? Nedejte se, zkuste to a napište, je nás tady víc, kdo má nějakou zkušenost, něco snad vymyslíme :) Koop se možná brání tím, že jste si úraz mohla způsobit ten 3. den jako mimopracovní, ale směrodatné je to, že byl sepsán záznam o úrazu a byl uznán jako pracovní, i lékařka když vyplňuje bolestné píše od kdy jste v léčení ...

• 17. 9. 2009 14:39

Anny (neregistrovaný)

Moc moc děkuji, Koop. mě sama kontaktovala a dokonce mi vyhrožovali i soudním lékařem. Já přece nemohu za to, že lékařka pochybila a proč já mám prostředním jí samotné dokazovat její chybu?Nechala mě s tak závažným úrazem chodit do práce, kdy už mě potom hrozilo ochrnutí a musela jsem být akutně operována. Samozřejmě, že mám následky a vděčím olomouckým lékařům na neurochirurgii za mnoho. Ale s touto podpásovkou od pojišťovny jsem opravdu nepočítala. Těžko bych si mohla takovéto zranění způsobit za tři dny, protože už první den jsem měla velké bolesti, které mi lékařka tišila analgetiky a obstřiky páteře. Jsem Vám moc vděčná, že jste se mi ozvala. Dodalo mi to odvahu, že v tom nejsem sama, že se našel někdo, kdo mi podává pomocnou ruku. Irena

• 17. 9. 2009 16:55

beta (neregistrovaný)

Dobrý den, Ireno, je dobře, že se nedáte :) Asi to nebude lehké, zkusila bych napsat, doložila bych prohlášením své lékařky - snad vám to nezapře, ostatně určitě postup ošetření a průběh léčení máte v lékařské zprávě, popsala bych situaci jak k úrazu došlo, doložila lékařskou zprávou, záznamem o úrazu, prostě vše co k tomu najdete, i když to tam mají, vyžádala bych si od mzdové výpočet, který jim zasilala a to vše bych na právní zaslala i s uvedením data telefonického rozhovoru anebo jako reakci na jejich stanovisko - nevím, zda volali nebo psali a zhruba co vám sdělili - to bych poslala na dodejku s žádostí o odpověď, jelikož se cítíte poškozená a s jejich rozhodnutím nemůžete souhlasit, jelikož se jedná o úraz , který se vám stal v souvislosti s plněním pracovních povinností a byl také jako pracovní úraz posouzen, byl učiněn záznam v knize úrazů, máte svědky (snad). Pokud dají zamítavé stanovisko, odvolala bych se. Možná, že i popis úrazu na záznamu o úrazu by mohl být na závadu .., nevím co jste tam napsala a při jaké činnosti se to stalo. Jestli budete mít sílu, zkuste to. Jen se připravte na tahanice a nervy, ale to vás nesmí odradit, děláte to pro sebe, buďte statečná, přeji hodně štěstí :)

• 17. 9. 2009 21:43

anny (neregistrovaný)

Děkuji za Vaše rady, vím, že jsem v právu jen jsem oslabená náhlou změnou svého života. Seberu všechnu sílu a jdu do toho. Moc Vám děkuji za podporu.Irena

• 20. 9. 2009 15:45

beta (neregistrovaný)

Těžko bych si mohla takovéto
    >>>zranění způsobit za tři dny, protože už první den
    >>>jsem
    >>>měla velké bolesti, které mi lékařka tišila
    >>>analgetiky
    >>>a obstřiky páteře. Jsem Vám moc vděčná, že jste se mi
    >>>ozvala. Dodalo mi to odvahu, že v tom nejsem sama, že
    >>>se našel někdo, kdo mi podává pomocnou ruku. Irena
    >>
    >>Dobrý den, Ireno, je dobře, že se nedáte :) Asi to
    >>nebude lehké, zkusila bych napsat, doložila bych
    >>prohlášením své lékařky - snad vám to nezapře, ostatně
    >>určitě
    >>postup ošetření a průběh léčení máte v lékařské
    >>zprávě, popsala bych situaci jak k úrazu došlo,
    >>doložila
    >>lékařskou zprávou, záznamem o úrazu, prostě vše co k
    >>tomu najdete, i když to tam mají, vyžádala bych si od
    >>mzdové výpočet, který jim zasilala a to vše bych na
    >>právní zaslala i s uvedením data telefonického
    >>rozhovoru
    >>anebo jako reakci na jejich stanovisko - nevím, zda
    >>volali nebo psali a zhruba co vám sdělili - to bych
    >>poslala na dodejku s žádostí o odpověď, jelikož se
    >>cítíte
    >>poškozená a s jejich rozhodnutím nemůžete souhlasit,
    >>jelikož se jedná o úraz , který se vám stal v
    >>souvislosti
    >>s plněním pracovních povinností a byl také jako
    >>pracovní úraz posouzen, byl učiněn záznam v knize
    >>úrazů,
    >>máte svědky (snad). Pokud dají zamítavé stanovisko,
    >>odvolala bych se. Možná, že i popis úrazu na záznamu
    >>o
    >>úrazu by mohl být na závadu .., nevím co jste tam
    >>napsala
    >>a při jaké činnosti se to stalo. Jestli budete mít
    >>sílu, zkuste to. Jen se připravte na tahanice a
    >>nervy,
    >>ale to vás nesmí odradit, děláte to pro sebe, buďte
    >>statečná, přeji hodně štěstí :)
    >Děkuji za Vaše rady, vím, že jsem v právu jen jsem
    >oslabená náhlou změnou svého života. Seberu všechnu sílu
    >a jdu do toho. Moc Vám děkuji za podporu.Irena
    Také jsem prošla určitým obratem v životě a vím, že to není lehké, jenže, pokud to jde, stojí za to bojovat. Držím vám pěsti, nejste na to sama :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).