Re: Pracovní úraz
To je nějaké divné, jak víte, že pojišťovna - Kooperativa ? nechce zaplatit, kontaktovali vás ? Podle mě je důležité to, že byl sepsán záznam o pracovním úrazu a váš úraz byl posouzen jako pracovní, nebylo zjištěno vaše zavinění ani zčásti ? pak byste měla mít doplacenu náhradu mzdy za ztrátu na výdělku, nezdá se mi, že by kvůli diagnoze, i když bude důležitá, Koop. nechtěla proplatit, zavolala jste si na Koop a sdělili vám oni ten důvod ? Nedejte se, zkuste to a napište, je nás tady víc, kdo má nějakou zkušenost, něco snad vymyslíme :) Koop se možná brání tím, že jste si úraz mohla způsobit ten 3. den jako mimopracovní, ale směrodatné je to, že byl sepsán záznam o úrazu a byl uznán jako pracovní, i lékařka když vyplňuje bolestné píše od kdy jste v léčení ...
Moc moc děkuji, Koop. mě sama kontaktovala a dokonce mi vyhrožovali i soudním lékařem. Já přece nemohu za to, že lékařka pochybila a proč já mám prostředním jí samotné dokazovat její chybu?Nechala mě s tak závažným úrazem chodit do práce, kdy už mě potom hrozilo ochrnutí a musela jsem být akutně operována. Samozřejmě, že mám následky a vděčím olomouckým lékařům na neurochirurgii za mnoho. Ale s touto podpásovkou od pojišťovny jsem opravdu nepočítala. Těžko bych si mohla takovéto zranění způsobit za tři dny, protože už první den jsem měla velké bolesti, které mi lékařka tišila analgetiky a obstřiky páteře. Jsem Vám moc vděčná, že jste se mi ozvala. Dodalo mi to odvahu, že v tom nejsem sama, že se našel někdo, kdo mi podává pomocnou ruku. Irena
Dobrý den, Ireno, je dobře, že se nedáte :) Asi to nebude lehké, zkusila bych napsat, doložila bych prohlášením své lékařky - snad vám to nezapře, ostatně určitě postup ošetření a průběh léčení máte v lékařské zprávě, popsala bych situaci jak k úrazu došlo, doložila lékařskou zprávou, záznamem o úrazu, prostě vše co k tomu najdete, i když to tam mají, vyžádala bych si od mzdové výpočet, který jim zasilala a to vše bych na právní zaslala i s uvedením data telefonického rozhovoru anebo jako reakci na jejich stanovisko - nevím, zda volali nebo psali a zhruba co vám sdělili - to bych poslala na dodejku s žádostí o odpověď, jelikož se cítíte poškozená a s jejich rozhodnutím nemůžete souhlasit, jelikož se jedná o úraz , který se vám stal v souvislosti s plněním pracovních povinností a byl také jako pracovní úraz posouzen, byl učiněn záznam v knize úrazů, máte svědky (snad). Pokud dají zamítavé stanovisko, odvolala bych se. Možná, že i popis úrazu na záznamu o úrazu by mohl být na závadu .., nevím co jste tam napsala a při jaké činnosti se to stalo. Jestli budete mít sílu, zkuste to. Jen se připravte na tahanice a nervy, ale to vás nesmí odradit, děláte to pro sebe, buďte statečná, přeji hodně štěstí :)
Těžko bych si mohla takovéto
>>>zranění způsobit za tři dny, protože už první den
>>>jsem
>>>měla velké bolesti, které mi lékařka tišila
>>>analgetiky
>>>a obstřiky páteře. Jsem Vám moc vděčná, že jste se mi
>>>ozvala. Dodalo mi to odvahu, že v tom nejsem sama, že
>>>se našel někdo, kdo mi podává pomocnou ruku. Irena
>>
>>Dobrý den, Ireno, je dobře, že se nedáte :) Asi to
>>nebude lehké, zkusila bych napsat, doložila bych
>>prohlášením své lékařky - snad vám to nezapře, ostatně
>>určitě
>>postup ošetření a průběh léčení máte v lékařské
>>zprávě, popsala bych situaci jak k úrazu došlo,
>>doložila
>>lékařskou zprávou, záznamem o úrazu, prostě vše co k
>>tomu najdete, i když to tam mají, vyžádala bych si od
>>mzdové výpočet, který jim zasilala a to vše bych na
>>právní zaslala i s uvedením data telefonického
>>rozhovoru
>>anebo jako reakci na jejich stanovisko - nevím, zda
>>volali nebo psali a zhruba co vám sdělili - to bych
>>poslala na dodejku s žádostí o odpověď, jelikož se
>>cítíte
>>poškozená a s jejich rozhodnutím nemůžete souhlasit,
>>jelikož se jedná o úraz , který se vám stal v
>>souvislosti
>>s plněním pracovních povinností a byl také jako
>>pracovní úraz posouzen, byl učiněn záznam v knize
>>úrazů,
>>máte svědky (snad). Pokud dají zamítavé stanovisko,
>>odvolala bych se. Možná, že i popis úrazu na záznamu
>>o
>>úrazu by mohl být na závadu .., nevím co jste tam
>>napsala
>>a při jaké činnosti se to stalo. Jestli budete mít
>>sílu, zkuste to. Jen se připravte na tahanice a
>>nervy,
>>ale to vás nesmí odradit, děláte to pro sebe, buďte
>>statečná, přeji hodně štěstí :)
>Děkuji za Vaše rady, vím, že jsem v právu jen jsem
>oslabená náhlou změnou svého života. Seberu všechnu sílu
>a jdu do toho. Moc Vám děkuji za podporu.Irena
Také jsem prošla určitým obratem v životě a vím, že to není lehké, jenže, pokud to jde, stojí za to bojovat. Držím vám pěsti, nejste na to sama :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.