Re: potvrzení o studiu v září ?
Nahlásit to můžou, ale hlavně to musí doložit - potvrzením o studiu. Pokud chtějí uplatňovat už od září, musí přinést v září. Pokud nepřinesou - nebudou mít zvýhodnění. Pokud přinesou k RZD, samozřejmě se jim to uplatní zpětně. Ale kdo chce čekat???
Vyžadovat od zaměstnanců potvrzení o studiu nezletilých dětí v září je nutné, v prohlášení se jen hlásí, že si zvýhodnění chcete uplatnit. Potvrzení o studiu je doklad, že zvýhodnění můžete uplatnit a ten se vystavuje vždy na školní rok, který trvá od 1.září do 31.8. dalšího roku, proto je nutné mít aktuální potvrzení na kterém je jasné o který školní rok se jedná.
Ano, na kopii jsem napsala "ověřeno dle originálu" a FÚ to stačilo. Jen poopravím odpověď výše že "vyžadovat potvrzení o studiu nezletilých dětí v září je nutné". Zřejmě jste se upsal - protože u nezletilých se žádné potvrzení o studiu nevyžaduje. Až do zletilosti (tj. do 18 let) je úplně jedno, zda studuje či ne a rodič má právo na zvýhodnění, pokud s tím dítětem žije.
Děkuji. Ale mám asi velký průser, když nemám potvrzení o studiu za školní rok 2008/2009 a uplatnila jsem zaměstnankyni slevu,že? Na letošek mi již potvrzení dodala, takže je jasné, že její syn předchozí ročník absolvoval. Bude ale toto vysvětlení v případě kontroly FÚ stačit? Nemáte někdo zkušenost?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.