Re: Pozemkový spor
>Dobrý den,
>chtěla bych Vás poprosit, zda byste mi mohli poradit.
>Rodiče bydlí v bytovce, ke které patří zahrádky
>přidělené jednotlivě ke každému bytu. V našem případě jsou
>tři zahrádky za sebou, rodiče mají prostřední zahrádku,
>sousedka poslední, tudíž chodí po chodníku, který vede
>přes naši zahrádku. Je to tak již dlouhá léta, dlouhá
>léta ale rodiče vedou při se sousedkou právě o již
>zmiňovaný chodník přes naši zahrádku, že není příliš
>široký, že tam mají vysázené květiny, atd. Prostě stále
>vyhrožuje a znepříjemňuje život. Sousedka nemůže
>pochopit, že chodí přes náš pozemek z naší dobré vůle. Jiný
>přístup na zahrádku nemá.Chci se tedy zeptat, zda je
>možné, sousedce cestu zatarasit (např. oplotit
>zahrádku), aniž bychom porušili nějaký zákon a mohli být za to
>stíháni. Pozemek, na kterém jsou zahrádky máme všichni
>nájemníci pronajatý, ale platíme si za něho pravidelně
>nájemné, tak by mě zajímalo, zda máme právo zakázat
>sousedce přístup, i když nemáme zahrádku v osobním
>vlastnictví.
>
>Velmi zajímavé. Přeji Vám, aby Vám ta "krajní" sousedka znemožnila přístup na Vaši zahrádku,pochopitelně také bez postihu.
Re: Pozemkový spor
Ale já to myslím dobře!!!!!! Samozřejmě, že to je hloupost, ale rodiče už jsou zoufalí. Snaží se vycházet vstříc, ani pomalu nedýchají, když jdou kolem, aby zase sousedka neměla nějaký problém, ale ona stále jen dělá problémy!!! Bezdůvodně!!! Tak mi tedy poraďte, jak se máme bránit??? Nedá se to už snést! Našim je přes 60 a chtějí si na zahrádce užívat klidu a ne řešit ze sousedkou, zda máme na své zahrádce úzký nebo široký chodník, přes který ona chodí, stále jen poslouchat, jak nám to pokope a otráví kvítka!!! Tak kde jsme to??? To víte, že máme svých starostí dost, proto jsem se chtěla zeptat, jak to vyřešit, podotýkám, že s ní nejde nic vyřešit po dobrém, nás už ale nebaví s ní vést věčné žabo-myší války!!!!!! Rodiče by se i odstěhovali, kdyby mohli, ale už jsou v letech, myslela jsem, že by to šlo vyřešit i jinak!!! Mimochodem, ti z té krajní mají podobný problém jako my!!!!!!!!!
Děkuji za rady!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.