Re: drobný hmotný majetek
Někdy bych posadila daňaře a auditory proti sobě. Vzhledem k nedávné kontrole z FU se nyní příklaním spíše k auditorům
Při auditu 100% neprojde. Já mám do 20 tis 501, od 20 do 40 -24 měsísů. Pro 501 mám ještě onen zmíněný limit pro případné časové rozlišení.
Re: drobný hmotný majetek
Dobrý den paní Květo, dovoluji si Vás oslovit i po delší době, co se tu řešil tento problém s drobným majetkem. Budu od ledna účtovat firmu, tak si také připravuji různé směrnice. Kdysi ve firmě jsme také tak dělali, že jsme tento drobný ,majetek od 20000-40000 zavedli jako normální hmotný velký..jen jsme měli analytiku a odepisovali jsme jak účetně, tak daňově 24 měsíců. Teď jsem si to ve svém sw zkusila....a jediný problém vidím v tom, že když si dám sestavit daňové přiznání, propíší se mi tyto odpisy tohoto drobného majetku do přiznání na stránce 3, oddíl B řádek 10-jako odpisy nehmotného majetku, což je asi blbost. Už si bohužel nepamatuji, jak jsme to dělali tenkrát. Takže moje otázka je vlastně, zda se Vám tyto odpisy drobného majetku objeví někde v této tabulce DAP, kde se uvádí odpisy. Podle mě by to tam vůbec nemělo být. Moc vám děkuji za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.